Previous Next

Elnapolni a bajnokavatást

Vasárnapi ellenfelünknek, a listavezető ZTE-nek egyetlen pontra van szüksége az aranyéremhez, de csapatunk nem asszisztálni utazik Zalaegerszegre.

 

 

Fontos győzelem után készülhetnek játékosaink a zalaegerszegi fellépésre, hiszen szerdán, a Tiszakécske ellen nem csak a négymeccses nyeretlenségi sorozatunkat zártuk le, hanem a megszerzett három ponttal matematikailag is bebiztosítottuk a bennmaradásunkat. Révbe ért a ZTE is a hétközi fordulóban, hiszen a listavezető egy utolsó percekben lőtt góllal 2-1-re nyert Cegléden, így eldőlt, hogy a szezon végén nem végezhet a második helynél rosszabb pozícióban. Vagyis, a következő idényt már az NB I-ben kezdheti.

A fenti sorokból akár azt is ki lehetne olvasni, hogy a hátralevő három fordulónak különösebb tétje már egyik csapat számára sincs, ez azonban nem fedi a valóságot. Csapatunk 41 pontjával jelenleg tizennegyedik a tabellán, ám a bajnokság hajrájában még közelebb zárkózhat a középmezőnyhöz. Az előttünk álló riválisok közül a Dorog (42 pont) és a Vác (46 pont) is lőtávolon belül van, azaz ha az utolsó három körben megszerezhető kilenc pontból sikerülne legalább hatot vagy hetet gyűjteni, lehetne esélyünk előrelépni, akár a tizenkettedik helyig. A szezonvégi pontgyűjtő akció Zalaegerszeg után a bennmaradásért küzdő Balmazújváros és Monor ellen folytatódhat.

Egyelőre azonban maradjunk a ZTE-nél, annál is inkább, mert az élvonalba hét év után visszajutó zalaiak vasárnap népünnepélyre és bajnokavatásra készülnek. Dobos Barna éllovas csapatának még egy pontra van szüksége ahhoz, hogy feljutása után az aranyérmet is begyűjtse. És történelmet írjon, hiszen a klubnak korábban még sosem sikerült bajnokként feljutnia az NB I-be. Ezt az ünnepet szeretnénk elnapolni és három ponttal távozni Zalaegerszegről, hiszen a mieink célja egyértelműen az, minél előrébb végezzünk a tabellán.

A helyszínen szurkoló budafoki drukkereknek összegyűjtöttük az utazással és jegyvásárlással kapcsolatos legfontosabb információkat: KATTINTSON IDE

 

2019. május 5.
Merkantil Bank Liga, 36. forduló
ZTE FC-Budafoki MTE
ZTE Aréna, vezeti: Oláh Gábor (Kóbor, Horváth Z.)

 

Szponzoraink