Previous Next

Újabb siker, a DVTK-t is legyőztük

Csapatunk jó játékkal, Oláh és Ihrig-Farkas góljaival nyert 2-1-re a BMTE Stadionban.

 

 

Ha kellett birtokolta a labdát és irányította a játékot, bizonyos időszakokban pedig küzdött, csúszott-mászott és szervezetten védekezett csapatunk a szemerkélő esőben. A DVTK elleni kilencven perc során a futball minden elemében megmutattuk, hogy élvonalbeli színvonalon tudjuk művelni. Erőfeszítéseinket az MTK elleni győzelem után újfent siker koronázta.

Az első helyzet Medgyes Sinan révén a mieink előtt adódott, ám a folytatásban Póser Dániel szokásosnak mondható nagy védéseire volt szükségünk ahhoz, hogy ne változzon az állás. A miskolciak idegenlégiósai, Stefan Dražić és Mirko Ivanovski próbálkoztak, de kapusunk eszén nem tudtak túljárni. 

A 17. percben pedig mi szereztünk vezetést. Kulcsár Kornél szöglete után a DVTK-nevelésű Oláh Bálint öt méterről csúsztatott a hálóba. (1-0)

A gól további magabiztosságot adott csapatunknak és növelhettük volna előnyünket, ha az ellenfél kapuja előtt jobb döntéseket hozunk vagy pontosabbak vaguynk. A diósgyőriek a szünet után kapcsoltak magasabb sebességi fokozatra, így megint Póser bravúrjai kellettek. Hysen Memolla beadása után Ivanovski érkezett a kapu elé, de nem tudta elrúgni a labdát kapusunk mellett.

A DVTK támadott, ám a 63. percben mi lőttünk újabb gólt. Kulcsár passzát követően Kovács Dávid a tizenhatoson belül okosan passzolt Ihrig-Farkas Sebestyén elé, aki az MTK után a Diósgyőr kapuját is bevette. (2-0)

A vendégek Dražić fejesével a 71. percben szépítettek, 2-1 után azonban hiába erőlködtek, nem tudtak komoly helyzetet kialakítani a kapunk előtt. Figyelnünk, koncentrálnunk kellett a lefújás pillanatáig, de kihúztuk és megérdemelten tartottuk otthon a pontokat.

 

OTP Bank Liga, 7. forduló
Budafoki MTE-DVTK 2-1 (1-0)
BMTE Stadion, 2000 néző
vezette: Iványi Zoltán

Gólszerzők: Oláh B. ('17), Ihrig-Farkas ('63) ill. Dražić ('72)

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Nikolić, Medgyes - Micsinai, Oláh B., Ihrig-Farkas, Kulcsár K. (Lőrinczy '74), Szabó M. (Fekete '90) - Kovács D. (Mervó '88)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

DVTK: Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai (Max '86) - Hasani (Korbély '73), Grozav, Dražić  - Ivanovski
Vezetőedző: Feczkó Tamás

  

PERCRŐL PERCRE

 

90+3. perc: VÉGE, ÚJRA GYŐZTÜNK! Oláh Bálint és Ihrig-Farkas Sebestyén góljaival 2-1-re vertük meg a DVTK-t és ideiglenesen feljöttünk a tabella harmadik helyére! Köszönjük a figyelmet, tartsanak velünk legközelebb is! 

90. perc: 3 perc a hosszabbítás.

87. perc: Újabb csere hazai oldalon, Mervó Bence váltja Kovács Dávidot.

78. perc: Ihrig-Farkast kellet ápolni egy belépő után, de szerencsére játékosunk folytatni tudja a találkozót.

74. perc: Kulcsár Kornál helyett Lőrinczy Attila foyltatjaa pályán.

72. perc: Szépítettek a vendégek, Drazicsról maradtunk le sajnos középen, a diósgyőri játékos pedig Póser kapujába fejelt.

69. perc: Megint Ivanovszki került lövőhelyzetbe, de rosszul találta el a labdát, így méterekkel mellé ment a 18 méterről leadott próbálkozás 

63. perc: GÓÓÓÓÓÓL! OTT A MÁSODIK! Egy gyönyörű támadás végén Kovács Dávid hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ihrig-Farkas Sebestyént, aki higgadtan értékesítette a ziccert.

57. perc: PÓSER BRAVÚR! Ivanovszki került ziccerbe a büntetőterületen belül, közeli lövését azonban kapusunk óriási bravúrral védte.

53. perc: Drazics is fejjel próbálkozott, 11 méteres próbálkozása azonban elsuhant a jobb kapufa mellett.

49. perc: Ivanovszki ívelt fejese köt ki a kapu tetején. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, mi kezdtük a második játékrészt. Csere egyik oldalon sem volt.

Nincs hosszabbítás, véget ért az első féldiő. Oláh Bálint góljával 1-0-ra vezetünk a szünetben.

45. perc: Diósgyőri lehetőség, Grozav a kapu torkából csak belecsúsztatni tudott a beadásba, szerencsére mellé ment.

40. perc: Hasani kapja az újabb sárga lapot, a diósgyőriek légiósát reklamálás miatt  figyelmeztette Iványi Zoltán, akinek egyébként ez a 250. mérkőzése az NB I-ben.

38. perc: Medgyes beadása Kovács Dávid fejét  találta meg, ám csapatkapitányunk mellé csúsztatott.

35. perc: Vaszicsku Gergő kap sárgát egy szabálytalan belépőt követően.

34. perc: Megint egy kimaradt ziccer... Ezúttal Kulcsár Kornél maradt üresen a 16-oson belül, át is vehette volna, de kapásból lőtt, sajnos azonban eltörte a labdát.

28. perc: Kovács megint, ezúttal a 16-oson belül taláta meg őt egy beadás, átvétel után a hosszúsarkot vette célba, de sajnos centikkel a kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret.

27. perc: HELYZET! Kovács Dávid kapott remek indítást a leshatáron, Danilovics kint állt a kapujából, így támadonk megpróbálta átemelni őt, de sajnos a vendéhek kapusa visszaért, így a kezében landolt a próbálkozás.

23. perc: Grozav végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást a a 16-osunk jobb oldaláról, de a vendégek támadója fölé/mellé csavart.

21. perc: A diósgyőri Iszlai Bence kapta a meccs első sárga lapját reklamálásért.

17. perc: GÓÓÓÓÓÓL! VEZETÜNK! Oláh Bálint csúsztatott a diósgyőri kapuba egy szögletetk követően. Az egykori diósgyőri játékos sportszerűen nem ünnepelt a gól után. 1-0!

16. perc: MEGINT PÓSER! Ezúttal Ivanovszki maradt üresen a büntetőterületen belül, jó is volt a cent

15. perc: BRAVÚR! Póser védett nagyot, Drazic lőtt szemben a kapuval 17 méterről.

14. perc: ÚJABB ZICCER! Ihrig-Farkas kapott nagyszerű indítást a 16-oson belül, támadónk azonban sajnos fölé lőtte a hatalmas helyzetet.

12. perc: Memolla lőtt messziről, de Pósernek nem okozott gondot a hárítás, főleg, hogy egy blokkoló védőn le is lassult a labda. 

5. perc: HELYZET. Medgyes maradt üresen a 16-oson belül, átvétel után lőtt, ám Danilovics bravúrral kiszedte a felső sarokba tartó labdát.

4. perc: Drazic lőtt a 16-os előteréből, szögletre pattant a labda. A sarokrúgásból nem alakult ki veszély. 

3. perc: Ihrig-Farkas Sebestyén ment el szépen a jobb oldalon, beadását azonban lehúzta a vendégek kapusa, Danilovics.

1. perc: Köszöntjük olvasóinkat! Elkezdődött a mérkőzés, a tiszta feketében játszó Diósgyőr kezdte a találkozót. A Budafok fehér felszerelésében játszik ma. 

A mérkőzés 14:45 perckor kezdődik.

 

 

Összeállítások

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Nikolić, Medgyes - Micsinai, Oláh B., Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D.
Cserék: Bese (k), Kovács Z. (k), Soltész I., Khiesz, Lőrinczy, Filkor, Romić, Fekete M., Mervó, Kirják 
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

DVTK:  Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai, Grozav - Hasani, Ivanovski, Dražić.
Cserék: Antal, Farkas M., Karan, Kalandadze, Max, Korbély, Makrai
Vezetőedző: Feczkó Tamás

 

Játékvezető: Iványi Zoltán
Asszisztensek: Szert Balázs, Bornemissza Norbert
Alapvonali játékvezetők: Farkas Ádám, Hanyecz Bence

 

 

Szponzoraink