Previous Next

Én teszem fel a pontot az i-re, de a társaim építik az i-betűt - Kovács Dávid

Csapatkapitányunk vasárnap zsinórban hetedik bajnoki mérkőzésén is betalált, 2-1-es győzelemhez segítve a mieinket a Siófok ellen.

 

 

Gól, gól és újabb gól. November 11-én, a ZTE ellen kezdődött és remélhetőleg még nagyon sokáig tart csapatkapitányunk sorozata a Merkantil Bank Ligában. Kovács Dávid a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésünk mindegyikén eredményes volt, a zalaiak után sorrendben a Balmazújváros, a Monor, a Vác, a Vasas, a Dorog és a Siófok kapuját is bevette. Az angyalföldiek ellen és vasárnap ráadásul két gólt is szerzett. Összesen tizenegy találatnál jár a bajnokságban, amihez hozzáadhatunk még két gólt, amit a Magyar Kupában lőtt. Vajon minek köszönhető ez a kiváló forma?

"Ezt pontosan nem tudom megmondani, talán az új pozíciómnak" - válaszolta Kovács Dávid a siófokiak elleni dupla után. "Csatár vagyok, szabadabb szerepkörben és közelebb futballozom a kapuhoz, lehetséges, hogy ez a válasz a kérdésre. Többször tudok helyzetbe kerülni, mint korábban és maximális koncentrációval fejezem be ezeket az akciókat. Olyan nincs, hogy rúgtam már egy gólt és a következő lehetőséget elkönnyelműsködöm. 120%-kal összpontosítok és minél többször szeretnék eredményes lenni."

Összpontosítania a Siófok elleni mérkőzés hajrájában is kellett csapatkapitányunknak, amikor 1-1-es állásnál odaállt a büntetőhöz, majd magabiztosan a hálóba lőtte a labdát. Kovács Dávid, aki januárban 2020-ig meghosszabbította szerződését a BMTE-vel, már korábban is bizonyította, hogy kötélből vannak az idegei és nem remek meg a lába, ha kritikus helyzetben kell jó döntést hoznia.

"A tizenegyesrúgás egy érdekes dolog, az idegek csatája, szerintem fejben dől el, sikeres tudsz-e lenni egy ilyen szituációban. Fontos a higgadtság, nem szabad pánikba esni. Úgy érzem, most értem abba a korba, hogy könnyebben kezelem ezeket a helyzeteket. Talán 4-5 éve még hiányzott belőlem ez a fajta nyugalom. Most már sokkal magabiztosabb vagyok, ami a góloknak, a csapattársaimnak és a szakmai stábnak is köszönhető. Felelősségteljesen hozok döntéseket, pontosan átérzem, hogy egy-egy mozdulatnak milyen következményei lehetnek, ám mindezt nem teherként élem meg." - mondta Kovács Dávid.

A 27 éves támadó szerint, teljesítményéhez az is hozzátesz, hogy ő viselheti a csapatkapitányi karszalagot. Azt pedig az együttes körül dolgozók is tapasztalhatják, hogy a társak igazi vezérként tekintenek "Kokóra".

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a többiek, különösen a fiatalok a pályán és azon kívül is pozitív példát lássanak" - fogalmazott Kovács Dávid. "Ha vezetsz a meccsen, ha nem, nincs leállás, végig kell hajtani a 90 percet, hiszen nekünk, futballistáknak ez a 90 perc ünnep. Azért dolgozunk hét közben az edzéseken, hogy aztán a mérkőzésen megmutathassuk, mire vagyunk képesek. Ez egy csapatjáték, a srácok nélkül nem lehetnék eredményes, ezért rendkívül lényeges az összhang, a jó csapatszellem. Mostanában többször én teszem fel a pontot az i-re, de az i-betűt a társaim építik meg. Erről szól a labdarúgás, egymást segítjük a pályán és ennek köszönhető, hogy a Siófok ellen megszereztük első tavaszi pontjainkat." 

A számokhoz visszakanyarodva, csapatkapitányunknak volt már 14, illetve 15 gólos szezonja is korábban, igaz, nem a másod-, hanem a harmadosztályban. Az NB II-t tekintve abszolút rekord a mostani termés, amihez az is hozzájárul, hogy Kovács Dávidot szerencsére elkerülik a sérülések.

"Ebben a szezonban csak a Cegléd elleni találkozóról hiányoztam egy kisebb sérülés miatt, egyébként folyamatosan tudtam játszani, ami nagyon fontos. Tavaly volt egy komolyabb probléma a bokámmal, ami hosszabb kihagyást eredményezett. És hogy mi lesz a gólsorozatból? Igyekszem minél többet szerezni, hogy ezzel is segítsem a csapatot a célok elérésében. Aztán meglátjuk..." - zárta gondolatait támadónk, aki legközelebb vasárnap, a Soroksár elleni idegenbeli mérkőzésen gyarapíthatja góljai számát.

Szponzoraink