Previous Next

Érzem, hogy bíznak bennem - Szabó Máté

A Szeged, a Szolnok és a Csákvár kapuját is bevette 20 éves szélsőnk, aki úgy érzi, szurkolóink támogatásával klubunk eredményes lesz a szezonban.

 

 

BudafokiMTE.hu: Három mérkőzés, három gól. Valami hasonló kezdésről álmodtál az idény előtt?

Szabó Máté: Örülök, hogy gólokkal tudtam bemutatkozni Budafokon, de nem lennék őszinte, ha azt mondanám, elégedett vagyok. Maximalistának tartom magam. Olyan játékosnak, aki számára a csapat sikere a legfontosabb. Ebből a szempontból az első két meccsünkre nem lehet panasz, a 3-0-s győzelmek szervezett játékkal is párosultak. Csákváron viszont legalább az egyik pontra rászogáltunk volna.

Ha választanod kellene, melyik gólodat emelnéd ki az eddigi három közül?

Egyértelműen a Szeged ellen lőtt gólomat választanám. Egyrészt azért, mert azon a mérkőzésen két tizenegyest is kiharcoltam, másrészt pedig azért, mert nyertünk.

Van valamilyen célkitűzésed a gólok számát illetően az őszi szezon végéig?

Van, de ezt inkább megtartom magamnak. Szeretnék minél többször eredményes lenni a következő hetekben, hónapokban is, A gólok mellett pedig gólpasszokkal is segíteném a csapatot. Nagy erőt és motivációt ad, hogy az első három bajnokin betaláltam. Érzem, hogy a csapattársaim, a szakmai stáb tagjai, a vezetők és a szurkolók is bíznak bennem. Minden nap azért dolgozom, hogy ezt a bizalmat megháláljam. Emellett pedig otthonról, a családomtól is rengeteg segítséget kapok.

Ha már a szurkolókat említetted, mit jelent számodra az ő támogatásuk?

Nagyon sokat. Mindenhova elkísérnek minket, Gyulán és Csákváron is ott voltak, hatalmas molinókkal utaznak az ország bármely pontjára és végig szurkolnak nekünk. Ezúton is köszönjük a támogatást. Érezhető, hogy mennyire fontos nekik a klub, én pedig hiszek abban, hogy együtt, a segítségükkel jók leszünk!

 

Szponzoraink