Previous Next

Ez a három gól mindent elmond a csapategységről - Csizmadia Csaba

Vezetőedzőnk a Szolnok elleni 3-0-s győzelem után kiemelte, a csapat eredményessége mindhárom találatunknál felülkerekedett az egyéni ambíciókon.

 

 

Csapatunk "sakk-mattra" kijátszott támadások után szerzett három gólt az újonc Szolnoki MÁV FC ellen szerda este a BMTE Stadionban. Mindhárom akció Kulcsár Kornéltól indult, aki a rá jellemző kitűnő érzékkel vette észre a védelem mögé beinduló társat és hajszálpontosan rúgta elé a labdát. Az első találatnál Horváth Roland passzolt ziccerben a még jobb helyzetben lévő csapattárs, Szabó Máté elé, a második és harmadik gólunknál pedig Kovács Dávid volt rendkívül önzetlen. Előbb Horváthot vagy Vankó Imrét szolgálta ki. Precíz előkészítések, pontos gólpasszok és higgadt befejezések.

"Mindent elmond a csapatszellemről és az egységről az a három gól, amit a Szolnok ellen szereztünk" - mondta a lefújás után vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba. "Önzetlenek voltak a srácok, mindenki a csapat sikerének rendelte alá a saját, egyéni teljesítményét. Ez egy nagyon pozitív visszajelzés és még édesebbé teszi ezt a sikert. Azért vagyok különösen büszke a csapatra, mert a mérkőzés előtt megbeszéltük az öltözőben, hogy igazi, nagybetűs CSAPATKÉNT kell működnünk védekezésben és támadásban is ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Védekezésben mindez az elmúlt időszakban már többször megvalósult, támadásban viszont most jött ki igazán az, amit elterveztünk."

Két forduló után, két győzelemmel és 6-0-s gólkülönbséggel a mieink vezetik a Merkantil Bank Liga tabelláját, de Csizmadia Csaba szerint ez csupán egy részsiker, illetve egy visszaigazolás arról, hogy jó úton haladunk. Csapatunkra azonban még sok munka és kihívás vár az idényben.

"Olyan, hogy tuti meccs, tuti győzelem nem létezik" - fogalmazott vezetőedzőnk. "Semmit sem kaptunk ingyen, keményen megdolgozott a csapat ezért a hat pontért. Mindkét mérkőzésen, a Szeged és a Szolnok ellen is nyerhettünk volna nagyobb különbséggel, mert a góljaink mellett is voltak komoly lehetőségeink.  Mostantól viszont már csak előre tekintünk, a földön maradunk és dolgozunk tovább. Ez a két siker szép és jó, de nagyon sok van még hátra a szezonból és minden mérkőzésre úgy szeretnénk felkészülni, hogy győzelmi esélyekkel lépjünk pályára."

Csizmadia Csaba hozzátette, ilyen budafoki csapatra vágynak szurkolóink is, akik az idény első hazai találkozóján is a végsőkig buzdították a fiúkat.

"Köszönettel tartozom drukkereinknek, hogy ennyien kijöttek a BMTE Stadionba, a hétköznap esti időpont ellenére is. Nagyon örülök neki, hogy sokan támogatnak minket, remélem, a Szolnok elleni sikerrel örömet tudtunk szerezni. Azt gondolom, szurkolóink ezen az estén láthattak három csodálatos gólt, illetve egy győzelemre játszó Budafokot, amire büszkék lehetnek. Bízom benne, hogy legközelebb még többen lesznek a lelátón, mert ez nagyon sokat jelent a csapatnak" - tette hozzá vezetőedzőnk.

Csapatunk következő mérkőzését vasárnap 19 órától, az Aqvital FC Csákvár vendégeként játssza a Tersztyánszky Ödön sportközpontban.

 

 

Szponzoraink