Previous Next

Felemás félidők után, drámai végjátékban szereztünk pontot

Két belső védőnk, Króner Martin és Vaszicsku Gergő gólját követően 2-2-es döntetlent játszottunk a Nyíregyházával a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában.

 

 

Zsinórban harmadik győzelmére és hazai veretlenségi sorozat meghosszabbítására készült csapatunk a Nyíregyháza Spartacus ellen. Csizmadia Csaba vezetőedző úgy döntött, két helyen változtat a legutóbbi, mosonmagyaróvári kezdőtizenegyen: Kercsó Bence helyére saját nevelésű játékosunk, Farkas Bálint került be, Khiesz Kornélt pedig Króner Martin váltotta a védelem tengelyében. 

És ha már Króner Martin: szerződését nemrég meghosszabító védőnk a 11. percben olyan gólt szerzett, amilyet nem mindennap lehet látni. Kovács Dávid bal oldali beadása felpattant egy lábon, Króner pedig a kapunak háttal állva, ollózó mozdulattal, 10 méterről rúgta a léc alá a labdát. (1-0) A nyíregyháziak kapusa, Jova Levente mozdulni sem tudott és a lelátón is keresték a szavakat azok, akik látták a szezon egyik legszebb találatát. 

Nem volt érdemtelen a mieink vezetése, hiszen nagy lendülettel kezdünk a kellemes, napsütéses időben. Az első tíz percben Oláh Bálint és Vankó Imre is bátran vállalt el távoli lövéseket. Ráadásul Króner csodagólja után is fölényben futballoztunk, többet birtokoltuk a labdát és nem hagytuk kibontakozni a vendégeket, akik csak elvétve jutottak el Kovács Zoltán kapujáig. Vég Bencének pedig majdnem sikerült megdupláznia az előnyt, csakhogy Kovács Dávid előkészítése után kevéssel eltévesztette a célt a jobbösszekötő helyének közeléből. 

Fordulás után viszont sajnos megváltozott a játék képe. A Nyíregyháza fokozatosan átvette az irányítást és a védelmünkre egyre nagyobb nyomás nehezedett. A 62. percben Gulyás Máté megpattanó lövését még védte Kovács Zoltán, három perccel később viszont kapusunk kiszolgáltatott helyzetbe került. Ötvös Bence ívelt a kapunk elé, a labda 'majd 30 métert szállt a levegőben, középen pedig Hornyák Marcell nyolc méterről, előrevetődve fejelt a kapu bal oldalába. (1-1) 

Amikor már kezdett kiegyenlítetté válni a játék, a szabolcsiak a semmiből szerezték meg második góljukat. A 78. percben történt, hogy Gulyás balról, szögletből adott középre, a rövid oldalon pedig Fodor Ferenc előzte meg emberét és öt méterről a hálóba bólintott. (1-2) Megint azok a fránya rögzített játékhelyzetek... Csapatunk viszont nem roppant össze hátrányban sem. Minden erőnket mozgósítva mentünk előre az egyenlítésért, aminek a 90. percben meg is lett az eredménye. Kulcsár sarokrúgását követően Vaszicsku Gergő emelkedett és öt méterről fejelt a jobb alsó sarokba. (2-2)

A mieink újfent bizonyították, nem létezik olyan helyzet, amikor feladnák a küzdelmet és a felemás félidők után végül nagyot harcolva döntetlenre mentették a találkozót. Mindez azt jelenti, hogy hazai veretlenségi sorozatunk immár hét mérkőzést számlál, tavaly november 11. óta egyetlen riválisunk sem tudott győzni a BMTE Stadionban. A vasárnap délután megszerzett egy pontnak pedig tudnunk kell örülni, mert a későbbiekben még sokat számíthat.

 

Merkantil Bank Liga, 31. forduló
Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Króner (11') Vaszicsku (90') ill. Hornyák (65'), Forró (78')

BMTE: Kovács Z. - Vég B., Vaszicsku, Króner, Kirják - Vass M. (Veszelinov, 79'), Oláh B. - Vankó (Pölöskei, 59'), Kulcsár K., Kovács D. - Farkas B., (Kercsó, 53')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Nyíregyháza: Jova - Polényi, Rubus, Fodor, Forró - Gulyás, Ötvös - Gyurján B. (Rokszin, 75'), Kovács N., Rezes (Motkó, 60') - Hornyák
Vezetőedző: Zoran Spišljak

 

Szponzoraink