Previous Next

Fennmaradni a hullám tetején - a Vácot fogadjuk

A 2018-as év utolsó hazai mérkőzését játszuk vasárnap délután a Promontor utcában.

 

 

Két győzelemmel a hátunk mögött várhatjuk a Merkantil Bank Liga 20. fordulóját, egyben az év utolsó hazai bajnoki mérkőzését, amelyen a Vác FC lesz az ellenfelünk. Bár szerdán, a Magyar Kupában elveszítettük a MOL Vidi FC elleni párharcot és búcsúztunk a sorozat további küzdelmeitől, az élvonalbeli rivális elleni találkozóból sok mindent magunkkal vihetünk a folytatásra.

"Önbizalmat kell merítenünk abból, ahogy a Vidi ellen futballoztunk. Persze tiszában vagyunk vele, hogy a vasárnapi egy másik mérkőzés lesz, más ellenféllel szemben, de ugyanezt a ritmust és technikai megoldásokat a váciakkal szemben is meg lehet valósítani. Sőt, meg kell valósítani" - mondta megbízott vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba, aki tudja, hogy csapatának az utolsó erőtartalékait kell mozgosítania, mert nem csak lélektanilag, hanem a bajnoki pontok és helyezés szempontjából is rendkívül fontos, hogy miként zárjuk az őszi szezont.

A Vác legyőzésével nagy lépést tehetnénk afelé, hogy megőrizzük "vonal feletti" pozíciónkat és ne a kiesőzónában töltsük a telet. A feladat ugyanakkor nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen a Pest megyei együttes nyolc mérkőzés óta veretlen a Merkantil Bank Ligában, utoljára a Vasastól kapott ki még október 3-án. Igaz, döntetlenjei miatt - hat remi az említett periódusban - Zoran Spisljak csapata a középmezőnyhöz tartozik és csupán hét ponttal előzi meg a mieinket a bajnokság felénél.

Merthogy az első kör véget ért, a Váccal pedig a szezon első találkozóján már játszottunk. Akkor a III. kerületi TVE pályáján 2-1-re kikaptunk, a duplázó Balajti Ádám góljaira a hosszabbítás perceiben Khiesz Kornél válaszolt. Egy biztos: Balajti vasárnap nem fog gólt szerezni ellenünk, hiszen azóta a Vasashoz igazolt.

Zúgjon a "Hajrá, Budafok" 2018-ban utoljára a BMTE Stadion lelátóin és hajszoljuk bele a Csapatot a győzelembe!

2018. december 9.
Merkantil Bank Liga, 20. forduló
Budafoki MTE-Vác FC
13:00, vezeti: Horváth Tibor (Kepe, Kiss B.)

Szponzoraink