Previous Next

Fordulatos zárás a Koper ellen

Csapatunk utolsó szlovéniai edzőmérkőzésén 3-2-re kikapott az élvonalbeli FC Kopertől.

 

 

Tizenegy napon belül ötödik mérkőzését játszotta csapatunk hétfőn a szlovéniai edzőtáborban. Ellenfelünk az élvonalba idén visszajutott, korábbi bajnok FC Koper volt.

Jól kezdtük utolsó Kranjska Gora-i találkozónkat, sokat birtokoltuk a labdát. A 34. percben mégis a Koper szerzett vezetést egy szabadrúgást követő fejesgóllal. (0-1) A játék képe a második félidőben sem változott. Támadtunk, irányítottuk a meccset, ám egy kontratámadás végén a szlovének megduplázták előnyüket az 56. percben. (0-2)

Futnunk kellett az eredmény után, de a hátrány ellenére nem adtuk fel. Becsülettel mentünk előre és a folytatásban három percen belül egyenlítettünk.

A 62. percben Soltész István lövése után Zsóri Dániel mozdult a kipattanó labdára, amikor támadónkat visszahúzták. A jogosan megítélt büntetőt a sértett értékesítette. (1-2) A 65. percben Lőrinczy Attila végzett egy szabadrúgást mintegy 22 méterre a szlovének kapujától és nagyszerűen lőtt a jobb sarokba. (2-2)

A győztes gólt a Koper szerezte meg a 67. percben. Egy bal oldali akció végén nem tudtunk felszabadítani, a középen üresen maradt ellenfél játékos pedig 20 méterről rúgott nagy gólt. (2-3)

"A Koper helyzet nélkül vette be kétszer is a kapunkat" - kezdte értékelését Csizmadia Csaba vezetőedző. "Frissebbek voltunk, miután a cserék pályára léptek, a végén azonban egy szép átlövés eldöntötte a meccset. Kétnaponta játszottunk az elmúlt időszakban, a végére elfáradtunk. Elértünk egyfajta holtpontot, de ez ilyenkor normális. Az edzőtábor rendkívül hasznos volt. A tervezett munkát elvégeztük, a játékosok pótolták azt a meccsterhelést, ami a koronavírus-járvány miatt elmaradt az utóbbi hónapokban. A mai kilencven perc arról is szólt, hogy ne sérüljön meg senki."

 

Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE-FC Koper 2-3 (0-1)
Gólszerzőink: Zsóri ('62 - büntetőből), Lőrinczy ('65)

BMTE: Kovács Z. - Fekete, Romić, Oláh B., Kirják - Soltész I., Micsinai - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D.
Pályára lépett még: Bese B. (k), Margitics, Medgyes S., Filkor, Skribek, Lőrinczy, Takács R., Zsóri

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

 

Szponzoraink