Previous Next

Futball Éjszakája: színes programok és döntetlen a Honvéd ellen

A Budapest Honvéd ellen 0-0-ás döntetlen jelentette a Futball Éjszakájának fő eseményét a BMTE Stadionban, ahol pénteken kicsik és nagyok megtalálhatták a számukra érdekes programot.

 

 

Gólt nem, helyzeteket és nagy küzdelmet viszont láthattak a BMTE Stadionba kilátogató nézők csapatunk és az élvonalbeli Budapest Honvéd felkészülési mérkőzésén. A találkozó előtt a Futball Éjszakája budafoki eseményének fővédnöke, a Nemzet Sportolója, Schmitt Pál mondott köszöntő beszédet, majd Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke szentelte meg a Promontor utcai létesítményt.

A ünnepi pillanatokat követően a mieink végig egyenrangú ellenfelei voltak a jó erőkből álló, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező kispestieknek, sőt, bizonyos időszakokban uralták a játékot. A 19. percben egy szabályosnak tűnő gólt is szereztünk, de Ihrig-Farkas Sebestyén fejesénél a játékvezető úgy ítélte meg, hogy játékosunk ellökte ellenfelét, ezért érvénytelenítette a találatot. Kilenc perccel később ismét Ihrig-Farkas volt ígéretes helyzetben, már Tomas Tujvel kapuson is túljutott, a visszazáró Batik Bence azonban kétszer is óriásit mentett. A Honvéd távoli lövésekkel próbálkozott az első félidőben, ám ezek vagy nem találtak kaput, vagy Póser Dániel védett magabiztosan.

Fordulás után sokáig nem alakult ki nagyobb helyzet, a 60. percben viszont Póser komoly bravúrja kellett ahhoz, ne kapjunk gólt. Kapusunk egy nagy kavarodást követően László Dávid éles szögből leadott lövését hárította vetődve. Nem sokkal később a csereként beállt Kulcsár Kornél választott cseles megoldást egy bal oldali szabadrúgánál, a rövid sarkot célozta, de Berla Attila odaért és kiütötte a labdát. A Merkantil Bank Ligában éllovas csapatunk jó mérkőzést játszott (0-0) az Európa Liga selejtezőjét is megjárt Honvéd ellen és értékes tapasztalatokat gyűjtött.

De nem csak első csapatunk lépett pályára pénteken, a Futball Éjszakája budafoki eseményén. Délután a BMTE-stáb tagjai, köztük klubunk tulajdonosa, Bélteky Róbert, vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba, valamint sportigazgatónk, Oláh Lóránt is szerelést húzott, hogy megmérkőzzön Budafok-Tétény önkormányzata, valamint a budafoki szurkolók együttese ellen. A jó hangulatú, 15 perces meccseken potyogtak a gólok, a csapatok játékosai lelkesen, minden labdáért megküzdve futballoztak, a korábbi klasszisok pedig egy-egy remek megmozdulással bizonyították, mit sem felejtettek az elmúlt hónapokban.

A BMTE Stadion kisméretű műfüves pályáit később a gyerekek is birtokba vették. Az U9-es és U12-es korosztályokban megrendezett utánpótlástornán a házigazda Budafoki LC mellett a Budatétény SE, a Nagytétényi SE és az Újbuda FC vett részt. Az eredmények ezúttal nem kerültek rögzítésre, a hangsúly a játék örömén volt. A torna után minden ifjú labdarúgó csokoládét, a csapatok pedig egy serleget kaptak ajándékba.

Az érdeklődők eközben kipróbálhatták a nagy népszerűségnek örvendő focidartsot, a legkisebbek pedig az ugrálóvárban tölthették a délutánt. A főmérkőzés szünetében csinos hölgyekből álló tánccsoport szórakoztatta a közönséget, majd a lefújás után tizenegyesrúgó-versennyel folytatódott a program a villanyfényes centerpályán. A kisorsolt szurkolók a BMTE profi kapusainak, Kovács Zoltánnak és Olasz Bálintnak lőhették a büntetőket. A versenyen a BLC fiatal futballistája, Béres Norbert bizonyult a legügyesebbnek, aki háromból három tizenegyest értékesített.

A büntetőket követő jótékonysági tombolán értékes nyeremények találtak gazdára. A nyerőszámokat Vass Máté, csapatunk középpályása húzta ki, a győztesek pedig másik négy játékosunktól, Kovács Dávidtól, Margitics Andortól, Oláh Bálinttól és Vaszicsku Gergőtől vehették át a jutalmakat. Köztük szponzorunk, a CBA által fejajánlott élelmiszerkosarat, a Varga Pincészet és a Garamvári Szőlőbirtok ajándékcsomagját vagy éppen a BMTE Stadionba érvényes szezonbérletet. A 200 forintos tombolajegyekből származú teljes bevételt klubunk a budafoki Családok Átmeneti Otthonának ajánlotta fel. Az intézmény számára adományládákban is gyűjtöttünk pénzt.

A Futball Éjszakájának budafoki eseményét a Madarak házibulizenekar koncertje zárta, amely táncra perdítette a lelátón helyet foglalókat és méltó befejezése volt a színes, változatos és remélhetőleg sokak számára emlékezetes programnak.

 

Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE-Budapest Honvéd FC 0-0
vezette: Ducsai József (Varga G., Szert B.)

BMTE, 1. félidő: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas, Soltész I., Szabó M. - Kovács D. 
BMTE, 2. félidő: Póser - Opavszky, Khiesz, Króner, Kirják (Gohér '70) - Veszelinov, Micsinai - Ihrig-Farkas (Farkas B. '63), Kulcsár K., Vankó - Fekete M.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Honvéd: Tujvel (Horváth A. '30, Berla '60) – Kovács N. (Uzoma, a szünetben), Batik, Lovric, Kálnoki-Kis (Csörgő '83), Kukoc (Hegedűs, a szünetben) – Egerszegi (Kesztyűs, a szünetben), Nagy G (Szendrei '56)., Aliji (Zvara '84) – Ben-Hatira (Bocskay '76), Lukács (László D. '56)
Vezetőedző: Giuseppe Sannino

 

Szponzoraink