Previous Next

Gohér gólja döntött Soroksáron, történelmi sikert arattunk

Csapatunk 1-0-ra nyert a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában és először tudta legyőzni a soroksáriakat.

 

 

Nem változtatott a győztes csapaton Csizmadia Csaba, aki ugyanazt a kezdőtizenegyet küldte pályára Soroksáron, mint egy héttel korábban a Siófok elleni hazai mérkőzésen (2-1). Vankó Imre pedig már a 9. percben helyzetbe került, lövését a kontratámadásunk végén szögletre ütötte a hazaiak kapusa. Két perccel később Kovács Dánielnek ismét dolga akadt: Vaszicsku Gergő hatalmas bedobása után Oláh Bálint csúsztatta tovább a labdát, Kulcsár Kornél középről próbálkozott, de nem tudott gólt szerezni. 

A mezőnyben kiegyenlített játék zajlott az első félidőben, egyik fél sem tudott egyértelműen a másik fölé kerekedni. Kapura veszélyesebben viszont egyértelműen a mieink futballoztak, a Soroksár ebben az időszakban nem dolgozott ki helyzeteket. Tamási Zsolt lapos kísérlete volt az egyetlen, amely a 33. percben okozott némi riadalmat.

Fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a csapatok. A 49. percben Huszák Tamás ziccerben kapta a labdát a tizenhatos bal oldalánál, ám Kovács Zoltán óriási bravúrral hárította a lövést. Egy perccel később aztán majdnem mi kerültünk előnybe. Egy gyors ellenakció végén Vankó passzolt, Kovács Dávid lőtt, de gyenge volt a próbálkozás. Csapatkapitányunk a folytatásban éles szögből is megkísérelte a gólszerzést, Kovács Dániel ekkor lábbal hárított. 

Az 55. percben szerencsénk volt: Orosz Márk 20 méterről, szabadrúgásból a keresztlécre bombázott, az 58. percben pedig Kulcsár lőhetett ígéretes helyről a másik oldalon, de a soroksári kapus nagyot vetődve védett. A kimaradt lehetőségek után a 74. percben a mieink megszerezték a vezetést: Vaszicsku óriási, jobb oldali bedobása átszállt a túloldalra, a kapufa közeléből pedig Gohér Gergő kotorta a labdát a gólvonalon túlra. (0-1)

Vaszicskut sajnos nem sokkal később le kellett cserélni sérülés miatt, az utolsó negyedóra pedig arról szólt, hogy a Soroksár minden energiáját mozgósította az egyenlítés érdekében. Védelmünkre nagy nyomás nehezedett. A 82. percben Orosz beadását a csereként beállt Bor Dávid kapásból lőtte kapura, Kovács Zoltánnak minden rutinjára szüksége volt a hárításhoz. Csakúgy, mint a 87. percben, amikor Orosz szöglete után Huszák fejjel célzott a léc alá, ám hálóőrünk kiütötte a labdát. 

Csapatunk a hosszabbítás perceiben megpróbálta az ellenfél térfelén tartani a labdát, talán ha kicsit pontosabbak vagyunk az utolsó passzoknál, akár helyzeteket is kialakíthattunk volna a végén. A legfontosabb azonban az volt, hogy ne kapjunk gól, s mivel ez sikerült, 1-0-ra győztünk a Soroksár vendégeként. Így egy döntetlen, valamint négy vereség után hatodik nekifutásra nyerni tudtunk a sárga-feketék ellen.

 

Merkantil Bank Liga, 24. forduló
Soroksár SC-Budafoki MTE 0-1 (0-0)
Szamosi Mihály Sporttelep, vezette: Nagy Norbert (Kepe, Mohos)

Gólszerző: Gohér (74')

Soroksár: Kovács Dániel - Molnár R., Dvorschák (Bor 68'), Szpirulisz, Valencsik - Gyömbér, Huszák - Kovács Dávid (Csernik 61'), Tamási (Lőrinczy 61'), Kundrák - Orosz
Vezetőedző: Lipcsei Péter

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Vaszicsku (Veszelinov 77'), Króner, Gohér - Oláh B., Micsinai - Kercsó, Kulcsár K. (Filkor 66'), Vankó - Kovács D. (Pölöskei P. 85')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink