Previous Next

Győzelemmel felérő vereség a MOL Vidi FC ellen

Csapatunk 2-1-re kikapott az Európa Ligában is szereplő fehérváriaktól, így búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

 

 

Ünnepre készültünk és részben ünnep is lett a MOL Vidi FC elleni Magyar Kupa-mérkőzésből, hiszen a mieink az utolsó percekig küzdelemre, koncentrációra kényszerítették az ország egyik legjobb együttesét és bizonyították, hogy igenis többre hivatottak, mint amit az aktuális helyezés mutat. Pedig tudtuk, hogy a fehérváriak ellen akkor sem lesz egyszerű feladat futballozni, ha az alapembereik közül Juhász Roland vagy Pátkai Máté csak a lelátóról figyeli a történéseket. Ott volt viszont a pályán a francia Loic Nego, aki a 6. percben nem próbálta meg átvenni a labdát Hangya Szilveszter felívelése után, hanem két védőnk között gondolkodás nélkül a kapuba továbbított, méghozzá látványos mozdulattal. (0-1) Ha nem mi kapjuk ezt a gólt, talán még tetszett is volna a budafoki szurkolóknak, akik nem csüggedtek a rossz kezdés ellenére sem, végig buzdították játékosainkat. 

Bár a labdát a Vidi birtokolta többet az első félidőben, időnként a mieink is eljutottak az ellenfél kapujáig. Igaz, többnyire távoli lövésekkel vagy beadásokkal tudtunk veszélyeztetni, Tomas Tujvelnek ebben az időszakban komoly védeni valója nem akadt. A másik oldalon viszont Szabó Balázsnak résen kellett lennie, mert előbb Armin Hodzic vette célba a kapunkat, majd Gohér Gergő felszabadítási kísérleténél Marko Scepovicról pattant a labda meglehetősen kellemetlen irányba, de kapusunk mindkét esetben hárítani tudott. A 43. percben pedig erőfeszítéseinket siker koronázta: Gohér szöglete remek ívben kanyarodott az öt és felesen belülre, Fekete Máténak még nem sikerült gólt szereznie, de Oláh Bálint a hálóba passzolta az elé kerülő labdát. (1-1)

A szünetben Marko Nikolic, a vendégek szerb vezetőedzője cserélt és Anel Hadzicot is pályára küldte, ám hiába nehezedett nyomás a védelmünkre a második félidő elején, jól zártunk hátul. A folytatásban pedig fegyelmezetten futballozó csapatunk előtt adódott komoly gólhelyzet. Egy labdaszerzést követően Kovács Dávid ugratta ki Feketét, aki már csak Tujvellel állt szemben kissé jobbra a vendégek kapujától, ám lövését a Vidi kapusa hatalmas bravúrral kiütötte. Nem sokkal később Gohér jobbról érkező beadására érkezett középen Kovács Dávid és csupán nüanszokon múlt, hogy nem talált be. Hiába volt érezhető a Vidi mezőnyfölénye, a mieink pontosan azt tették, amit megbízott vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba kért tőlük: hátul stabilan, szervezetten védekeztek, ha pedig labdát szereztek, ésszel hozták ki azt a veszélyes területekről és igyekeztek okosan, megfontoltan passzolni. Csakhogy a 79. percben a fehérváriak Georgi Milanov jobb oldali beadása után másodszor is megszerezték a vezetést. A gólhoz kellett Hodzic csúsztatása, illetve a hosszú oldalon érkező Scepovic, aki előre vetődve lőtt a hálóba. (1-2)

Csapatunk az utolsó percekben is ment előre és próbált egyenlíteni. Ekkor már saját nevelésű játékosunk, a 17 éves Harsányi Dániel is pályán volt, aki a felnőttek között először kapot lehetőséget tétmérkőzésen. Kercsó Bence és Oláh is lövőhelyzetbe került a hosszabbításban, ám a Vidi védőinek sikerült útját állniuk a próbálkozásoknak. 2-1-es sikerével a MOL Vidi FC jutott a Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé, ám a mieink büszkék lehetnek arra, hogy ilyen remek mérkőzést játszottak a fehérváriakkal. 

"Teljes mértékben elégedett vagyok, így ki lehet kapni, azt is mondhatnám, hogy ez egy győzelemmel felérő vereség" - értékelt a lefújás után Csizmadia Csaba. "Az első félidőben kaptunk egy szép gólt. Ahogy Nego elrúgta a labdát, azt nem lehet tanítani. Utána szervezetten védekeztünk és próbáltunk kontratámadásokkal veszélyeztetni. A második játékrészben pedig hellyel-közzel mi futballoztunk, a Vidi csak kereste a fogást rajtunk. Sok labdát szereztünk. Sajnálom, hogy a végén az ellenfél újra betalált, mert lehetett volna több is ebben a meccsben számunkra, de amit láttam a srácoktól, az abszolút pozitív. Nagyon bízom benne, hogy ezt át tudjuk vinni a vasárnapi, Vác elleni hazai bajnokira is, mert hétvégén nagyon kellenek a pontok."

 

Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Budafoki MTE-MOL Vidi FC 1-2 (1-1)

Gólszerző: Oláh B. (43') ill. Nego (6'),  Scepovic (79')

BMTE: Szabó B. - Vég (Patkós, 82'), Vaszicsku, Króner, Gohér - Fekete (Pölöskei, 82'), Veszelinov (Harsányi D., 86'), Oláh B., Vankó - Kercsó, Kovács D.
Megbízott vezetőedző: Csizmadia Csaba

Vidi: Tujvel - Hangya (A. Hadzic, a szünetben), Vinícius, Tóth B., Tamás K. - Nego, Berecz (Milanov, 60'), Nikolov, Kovács I. - Hodzic, M. Scepovic (Fiola, 82')
Vezetőedző: Marko Nikolic

Szponzoraink