Previous Next

Győzelmi recept: csapatmunka és Kovács-dupla

A két büntetőt értékesítő Kovács Dávid góljaival 2-0-ra nyertünk a Nyíregyháza ellen a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában. 

 

 

Ha Kovács Dávid leteszi a labdát a gólvonaltól tizenegy méterre felfestett mészpontra, az ellenfél sok jóra nem számíthat. Csapatkapitányunk védjegyévé váltak a magabiztosan értékesített büntetők és "Kokó" lába vasárnap este, a Nyíregyháza ellen sem remegett meg. Támadó középpályásunk a 16. percben a jobb alsó (1-0), a 76. percben a bal felső sarkot választotta (2-0), Jova Levente pedig egyik tizenegyesnél sem volt esélye a hárításra. A higgadt ítéletvégrehajtó mellett dícséret illeti Ihrig-Farkas Sebestyént is, akit előbb Busai Attila buktatott, majd Hornyák Marcell rántott le. A játékvezető mindkétszer határozottan mutatott a már emlegetett mészpontra.

A mieink a két fontos hiányzó, Szabó Máté és Soltész István nélkül is felülmúlták a vendégeket. Nem csak eredményben, hanem játékban is. Igazi nagybetűs Csapatként. Az első félidő második felét leszámítva, amikor többnyire a mezőnyben pattogott a labda, sok helyzetet alakítottunk ki a nyíregyházi kapu előtt. A legígéretesebb lehetőségek Ihrig-Farkas előtt adódtak: Jova a 20. percben egy közeli fejesénél védett reflexmozdulattal, az 50. percben pedig "kiimádkozta" a labdát a kapuból, amikor szélsőnk a védő szorításában próbált gólt szerezni.

A másik oldalon Kovács Zoltánnak sokáig nem kellett komoly bravúrt bemutatnia, a mozgékony Sinanovic Sinant rendre olyan pozícióba szorítottuk, ahonnan nem tudta eltalálni a kapunkat. Aztán a 63. percben, Sinanovic szöglete után majdnem a semmiből egyenlített a Nyíregyháza, de Hornyák perdítésénél kapusunk nagyot védett. 2-0 után pedig eldőlt a mérkőzés, amelynek végén csapatunk fontos három pontot szerzett.

Csizmadia Csaba együttese a tabella második helyén tölti a kéthetes válogatott szünetet, október 20-án pedig az éllovas MTK Budapest ellen gyűjtögetheti tovább bajnoki pontjait.

 

Merkantil Bank Liga, 12. forduló
Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0)
Gólszerző: Kovács D. ('16, '76 - mindkettő büntetőből)

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Króner, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Farkas B. '87), Micsinai (Kulcsár K. '69), Vankó (Margitics '78) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Nyíregyháza: Jova - Svedjuk, Fodor, Végső (Tóth Á. '81), Pejović - Cenaj (Tóth B. '69) - Sinanovic, Busai, Kártik (Szekszárdi '89), Kovács N. - Hornyák M.
Asszisztens edző: Lengyel Roland

 

 

Szponzoraink