Previous Next

Győztes gól a 90. percben - elhoztuk a három pontot Balmazújvárosból

Kovács Dávid és Kercsó Bence találatával csapatunk hátrányból fordított és 2-1-re nyert a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő otthonában, a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában.

 

Jött a dráma - ahogy mondani szokták. Kercsó Bence a rendes játékidő utolsó percében megszerezte azt a gólt, ami számunkra most többet jelent egy szimpla győzelemnél. Fiatal támadónk találata egy hat mérkőzéses bajnoki nyeretlenségi sorozat végére tett pontot, ami alighanem óriási gátakat szabadított fel a csapatban. Arról nem is beszélve, hogy vendégként az első sikerünket arattuk a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában. 

A sérülés után visszatérő Vaszicsku Gergő Balmazújvárosban volt először kezdő a szezonban és bizony az ő rutinjára, valamint hasznos védőmunkájára is szükségünk volt a sikerhez. Annál is inkább, mert a hazaiak is a három pont megszerzésében reménykedtek és ennek megfelelően lendületesen is kezdték a mérkőzést. Hol az egyik, hol a másik kapu előtt volt történés, Szécsi Gergőnek a szögleteink után kellett játékba avatkoznia, Balogh Péter pedig előbb Jagodics Bence sarkazásánál, majd Farkas Norbert lövésénél védett nagyot. 

Az első félóra végén viszont a Balmaz Kamill Gyógyfürdő megszerezte a vezetést, Kóródi Norbert a tizenhatos bal oldalától tekert a kapunkba (1-0) és a szünetig már nem változott az állás. A fordulás után első percekben a házigazdák voltak aktívabbak, de kapusunk és a védelmünk is állta a sarat, a 65. percben pedig sikerült kiegyenlítenünk. Kovács Dávid lépett ki egy remek indítást követően, majd okosan átemelte a labdát Szécsi fölött. (1-1)

Innentől pedig új mérkőzés kezdődött, a mieink megérezték, hogy még semmi sincs veszve és nemcsak az egyik, hanem mindhárom pont meglehet. A hajrában már egyértelműen csapatunk futballozott veszélyesebben, a csereként beállt Vankó Imre ziccerénél hatalmas bravúrral védett a balmazújvárosiak kapusa, majd nem sokkal később Kovács előkészítése után Kercsó találta telibe a keresztlécet. A 90. percben viszont már az alumínium sem mentette meg a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét, Kercsó lába nem remegett meg az utolsó pillanatokban, góljának köszönhetően pedig megszereztük a nagyon várt győzelmet (1-2). 

Mindez azt jelenti, hogy a mieink a Monort megelőzve egy helyet előreléptek a tabellán, vasárnap, hazai pályán pedig épp a Pest megyei riválist fogadjuk majd.

 

Merkantil Bank Liga, 18. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Budafoki MTE 1-2 (1-0)

Balmazújváros, 500 néző, vezette: Kovács J. Zoltán (Bede, Bertalan)

Gólszerzők: Kóródi (30') ill. Kovács D. (65'), Kercsó (90')

Balmaz: Szécsi - Ternován, Jagodics B., Papucsek, Bora (Fekete Á. 70′), Farkas N. – Pongrácz (Peszmeg 59′), Patvaros (Erdei 72′), Kóródi – Bíró, Berki
Vezetőedző: Bekő Balázs

BMTE: Balogh P. – Margitics, Vaszicsku, Króner, Gohér – Fekete M. (Vankó 59′), Vass M., Oláh B., Kovács D. (Vég 92′)- Kercsó, Pölöskei P. (Boros 80′)
Megbízott vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink