Previous Next

Hiszünk a győzelemben - interjú Kercsó Bencével

Balmazújvárosban a 90. percben szerzett győztes gólt (2-1) fiatal támadónk, aki reméli, a hétvégi siker meghozzá a várt áttörést.

 

Milyen érzésekkel vártátok a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elleni mérkőzést a kéthetes bajnoki szünet alatt?

Nagyon készültünk rá, hogy újra pályára lépjünk tétmeccsen. Bíztunk egymásban és abban, hogy most végre eljöhet az a pillanat, ami elindít valami jót. Egy olyan sorozatot, amire mindannyian várunk. Az egész csapat hitt ebben, keményen edzettünk az elmúlt hetekben és ennek Balmazújvárosban meg is lett az eredménye. Nem volt könnyű dolgunk, de tudtuk és tudjuk most is, hogy nincs mese, ki kell másznunk a gödörből!


Úgy pedig pláne nem volt könnyű feladatunk, hogy megint hátrányba kerültünk és 0-1-ről kellett talpra állnunk
.

Igen, sajnos az utóbbi időben jellemző ránk, hogy mi kapjuk az első gólt és onnan kell kapaszkodnunk. Mindig átbeszéljük, miként lehetne ezt kiküszöbölni, de valamiért ezúttal sem sikerült megoldást találnunk a problémára. Mindenesetre nem adjuk fel, megpróbáljuk ezt is kijavítani. Lélektanilag sokat jelent egy ilyen fordítás és bizonyítja a csapat erejét. A szünetben, egygólos hátrányban megbeszéltük a dolgokat és csak az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nagyon örülök, hogy sikerült.


A győztes gólt a rendes játékidő utolsó percében szerezted. Ahogy a szurkolói fórumokon olvasni lehetett, néhány infarktust “kihordtunk lábon” a meccs utolsó pillanataiban.

A 88. perc körül volt egy kapufám, akkor úgy éreztem, hogy rajtam fog elmenni a meccs, de szerencsére nem így lett. A sors most visszaadott valamit abból, amit korábban elvett tőlünk. Kaptam még egy lehetőséget, hogy gólt szerezzek. Oláh Bálint vezette a labdát egy remek labdaszerzés után, beindultam két védő közé, aztán jött a passz, én pedig már csak a kapussal álltam szemben.


Mit jelenthet ez a győzelem a folytatás szempontjából?

Remélem, hogy nagy áttörést. Ez volt az első idegenbeli sikerünk ebben a bajnoki szezonban, de ez a három pont akkor ér majd igazán sokat, ha vasárnap, a Monor ellen is nyerünk. Most megelőztük őket a tabellán, nagyon fontos lenne, hogy magunk mögött is tartsuk őket. Ahogy a Balmaz ellen, úgy ezúttal sem gondolunk másra, csak arra, hogy győzzünk!

 

A Kercsó Bencével készült teljes interjút a BMTE Stadionlap december 2-án, a Monor elleni hazai mérkőzésen megjelenő számában olvashatják el! Az ingyenes kiadványt keressék a BMTE Stadion pénztárában! 

Szponzoraink