Previous Next

Ihrig-Farkas Sebi

“Sok mankóm van, mindenki támogat” - Ihrig-Farkas Sebestyén

 

Túl van a műtéten Ihrig-Farkas Sebestyén, aki augusztus 12-én, a Dorog elleni hazai mérkőzés első félidjében szenvedett súlyos sérülést. Játékosunk jobb térdében elszakadt a keresztszalag. Sebit kedden, a siófoki kórházban operálta meg Dr. Majzik Ernő főorvos.

“Szerencsére jól sikerült a műtét, minden rendben ment. Nem altattak, érzéstelenítő injekciót kaptam a gerincembe, ezt választottam” - mondta középpályásunk néhány órával a beavatkozás után és köszönetét fejezte ki a professzornak.

 

Sebi pénteken hagyhatja el a kórházat, térdének mozgatását pedig már addig elkezdik a gyógytornásszal.

“Először harminc, majd hatvan fokos szögben lehet hajlítani a térdem. Otthon még legalább egy hétig pihennem kell, nem állhatok rá, nem terhelhetem. A rehabilitáció során fokozatosan kell majd erősítenem, de nem szabad elsietni semmit, türelmesnek kell maradnom, bármennyire is nehéz” - fogalmazott játékosunk, aki természetesen már alig várja, hogy visszatérjen a pályára.

“Az első kérdésem az volt a doktor úrhoz, hogy mikor futballozhatok újra” - árulta el Sebi. “Azt válaszolta, hogy nagyjából 4 hónap múlva futhatok, februárban pedig már a pályán lehetek. Vagyis ha minden jól alakul, a téli alapozást már a többiekkel együtt végezhetem. A legfontosabb azonban a fokozatosság.” 

Egy sérülés mindig rosszkor jön, a szezon legelején pedig különösen. A történtek Sebit is megviselték. Azt mondta, lelkileg nehéz feldolgoznia, hogy több hónapos kihagyás vár rá, de rengeteg szeretetet és támogatást kap, amelyek segítenek átlendülni az esetleges holtpontokon.

“Sok mankóm van, nem csak az a kettő, amivel közlekedem” - utalt családjára, barátaira és csapattársaira Sebi. “Rengeteg bátorító üzenetet és telefonhívást kaptam, amik nagyon jól estek. Sokan segítenek, akár egy jó tanáccsal vagy néhány kedves szóval. Hálás vagyok mindenkinek, aki mellettem van. Természetesen az őszi szezonban, amikor csak tudok ott leszek a lelátón, szurkolok a csapatnak. Tavasszal pedig, remélem, hogy már a pályán tehetek a budafoki sikerekért.”  

 

Mit is fűzhetnénk még ehhez hozzá? Sebi, sok erőt, kitartást és türelmet kívánunk! Visszavárunk!

Szponzoraink