A májusi felkészülési mérkőzés után szombaton tétmeccset vívunk a Puskás Akadémiával.

"/>
Previous Next

Immár bajnoki pontokért játszunk Felcsúton

A májusi felkészülési mérkőzés után szombaton tétmeccset vívunk a Puskás Akadémiával.

 

 

Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Gohér - Soltész I., Oláh B. - Skribek, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D. összeállításban kezdtünk május 20-án a Pancho Arénában, felkészülési mérkőzésen. A mieink a koronavírus-járvány miatti leállást követően, némi túlzással a karanténból utaztak Felcsútra, ennek ellenére felvették a versenyt a hazaiakkal. Helyzetekig, kapufáig jutottunk a Puskás Akadémia 2-0-s győzelmével zárult találkozón. 

A gólokat a cseh Jakub Plsek és az ausztrál Golgol Mebrahtu szerezték - utóbbi már nem tagja szombati ellenfelünk keretének.

A május óta eltelt hónapokban a felcsútiak bronzérmet szereztek az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában és történetük során először kiléphettek a nemzetközi porondra is. Igaz, nem olyan körülmények között, ahogyan azt tervezték. A svéd Hammarby otthonába utazó csapatot inkább a vírus és nem Hornyák Zsolt vezetőedző állította össze. A betegség miatt több kulcsjátékosát nélkülöző Puskás Akadémia 3-0-s vereséget szenvedett Stockholmban.  

A bajnokságban két győzelemmel rajtolt együttes (Újpest, 3-2 és Kisvárda, 3-0) a folytatásban hullámvölgybe került. Októberben zsinórban négy találkozón maradt pont nélkül és bár november 4-én, egy hajrában szerzett góllal a Budapest Honvédot legyőzte hazai pályán (1-0), három nappal később súlyos vereséget szenvedett Pakson (2-6). 

A tolnaiak ellen a Tóth B. – Radics, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – van Nief (Tamás, 73.), Plsek – Kiss T. (Slagveer 85.), Knežević (Vaněček 85.), Băluță (Corbu, 73.), Mance összeállításban szerepelt a Puskás Akadémia, amely négy győzelem és hat vereség után 12 ponttal, a tabella hetedik helyéről várja a hétvégi fordulót.

 

A májusi felkészülési mérkőzés összefoglalója

 

Szponzoraink