Previous Next

Jó úton haladunk, a Budafok újra nagy klub lesz - Bélteky Róbert

A BMTE magyar származású ausztrál tulajdonosa a rövid és hosszabb távú tervekről, a januári átigazolásokról és szurkolóinkról is beszélt.

 

 

BudafokiMTE.hu: Tulajdonos úr, újra egy győztes mérkőzés után beszélgethetünk! Mit szól a Siófok elleni sikerhez? 

Bélteky Róbert: Nagyon sokat jelent most ez a győzelem, mert fordulópont lehet. Az őszi szezon végén volt egy pozitív sorozatunk, zsinórban három találkozót nyertünk, de a tavasz nehezebben indult Dorogon. Hiába játszottunk jól, ahogy a korábbi mérkőzéseken is, sőt, még előnyben is voltunk, végül az ellenfél a semmiből megszerezte a három pontot. Ezúttal, a Siófok ellen úgy láttam, sok lehetőséget dolgoztunk ki és a végén már önbizalommal telve futballozott a csapat. Ez rendkívül fontos a következő meccsek szempontjából.

A bajnoki pontjaink gyarapodása mellett ez a győzelem visszajelzés is, hogy jó úton haladunk?

Igen. Jó úton haladunk és azt mondhatom, mindig is jó úton haladtunk. Csupán az a kis szerencse hiányzott, ami a mi javunkra billentette volna a mérleg nyelvét egy-egy mérkőzésen. Vasárnap, a Siófok ellen úgy játszottunk, ahogy kell, bíztunk saját magunkban és tettünk a sikerért. Tudtuk, hogy nyerni fogunk. A futballban sokszor értékesebb, ami a játékosok fejében van, mint ami a lábukban. 

 Ezt az elvet is figyelembe vette klubunk vezetése az átigazolási időszakban?

Abszolút, sikerült olyan játékosokat szerződtetnünk januárban, akik minden szempontból közénk valók. A mi költségvetésünk nem a legnagyobb, de nem is a legkisebb ebben az osztályban, az NB II-ben, de olyan futballisták érkeztek Budafokra, akik már az első mérkőzéseken jól teljesítettek. Jó benyomást tettek rám, elégedett vagyok velük. 

Magyarországon február 14-én éjfélig tart a téli átigazolási időszak. Számíthatnak még a szurkolóink bejelentésre az utolsó órákban?

Nagyjából véglegesnek tekinthető a keretünk. Minden csapat szeretne egy olyan támadót, aki három gólt rúg minden meccsen. Mi sem bánnánk, ha találnánk még egy ilyen játékost, de ez nem egyszerű feladat. Meglátjuk, de összességében azt gondolom, hogy rendben vagyunk. 

Milyen célokat fogalmazott meg a csapat szereplésével kapcsolatban erre a tavaszra? 

Mielőtt erre a kérdésre válaszolok, hadd mondjak valamit, amiről Jakab János elnök úrral sokszor beszélgetünk. Nézzük meg, honnan indultunk 3-4 évvel ezelőtt. Budafok, mint komoly bajnokságban szereplő futballklub nem is létezett. A negyedosztályban, a BLSZ I-ben játszottunk, aztán valahogy összefúztük a csapatot az Újbuda LC-vel és elindultunk egy hosszú úton. Nem volt könnyű, de megnyertük az NB III-as bajnokságot, Magyar Kupa-elődöntőt játszottunk a Ferencvárossal úgy, hogy előtte a Videotont is búcsúztattuk. Ez ősszel majdnem ismét sikerült, vagyis azt mondhatom, hogy nem rossz, amit eddig elértünk. Természetesen nem elégszünk meg azzal, hogy a második vonal alsóházához tartozunk. Szeretnénk a 6-8. hely körül lenni, hogy aztán tovább tudjunk építkezni. A hosszabb távú cél az, hogy a legmagasabb szinten játszunk.

Vagyis az élvonalban?

Igen. De ha valaki most azt mondaná, uraim, menjünk az NB I-be, sajnos az lenne a válaszom, hogy még nem állunk készen erre a feladatra. Egy erős vár felépítése nem megy egyik napról a másikra, de hangsúlyozom, jó úton járunk. A BMTE elképesztő történelemmel, hagyományokkal rendezik és újra nagy klub lesz. Itt Budafokon mindenki ezért dolgozik. Ugyanakkor nem lehet kettesével vagy hármasával venni a lépcsőfokokat, mert akkor orra bukhatunk. Nem olyan klub akarunk lenni, amelyik kis szerencsével feljut az élvonalba, majd ott utolsó lesz és zuhan is vissza a másodosztályba. 

Végül, mit üzenne szurkolóinknak, akik ha esik, ha fúj, a csapat, a klub mögött állnak?

Először is köszönettel tartozom nekik, mert valóban így van: ha nyerünk, ha veszítünk, ott vannak velünk. Sosem bántják a csapatot, nem fordulnak ellenünk és erre rendkívül büszke vagyok. Volt már futballklubom Ausztráliában is, de Budafok különleges. Itt más a hangulat. Szeretném, ha a drukkereink is érznék, hogy nem csak egy futballklubot építünk, hanem egy közösséget, amire mindenki büszke lehet. Ebben a szellemben dolgozunk és a pályán, valamint azon kívül is egy irányba tartunk. 

Szponzoraink