Previous Next

Jól ismert terep vár rájuk Felcsúton

Játékosaink közül többen hosszú éveket töltöttek a Puskás Akadémiánál.

 

 

Csapatunk több tagja számára lehet különleges a szombat délutáni OTP Bank Liga-mérkőzés. Keretünkben hat olyan játékos is van, aki - felnőtt vagy utánpótlás szinten - korábban a Puskás Akadémiánál szerepelt.

Huszti András és Skribek Alen jelenleg is a felcsútiak kölcsönjátékosaként szerepel klubunknál.

Huszti tavaly nyáron Tiszakécskéről igazolt a PAFC-hoz, amelynek első csapatában négy bajnoki és két Magyar Kupa-találkozón lépett pályára a legutóbbi szezonban. Skribek 2017 augusztusában került az akadémiára, szerepelt az U17-es, az U19-es és az NB III-as együttesben, majd tavaly októberben, a Maglód ellen 15-0-ra megnyert kupameccsen a jelenlegi vezetőedzőnél, Hornyák Zsoltnál is bemutatkozott.

Ennél is több emléket idézhet fel a Puskás Akadémiával kapcsolatban Vaszicsku Gergő, aki 2008-ban, tizenhét évesen került Felcsútra és öt évvel később ott mutatkozott be az élvonalban. Nem is akárhogyan! A 82. percben szerzett gólja pontszerzést jelentett csapatának (1-1) a Lombard FC Pápa otthonában. Belső védőnk összesen 41 NB I-es mérkőzésen futballozott felcsúti mezben.

Margitics Andor ennél rövidebb időt töltött szombati ellenfelünknél, 2012 és 2015 között volt a PAFC játékosa. Pályafutásának első élvonalbeli találkozója és gólja azonban így is a felcsútiakhoz köthető. 2013. szeptember 14-én, a DVTK ellen lépett pályára először a legmagasabb osztályban, decemberben, Újpesten pedig első találatát is megszerezte az NB I-ben. Kereken ötven tétmeccsen játszott a PAFC-ban.

Szabó Máté 2011-től nyolc éven kereszül volt a felcsútiak játékosa - az utolsó félszezont Csákváron töltötte -, vagyis a Puskás Akadémiánál lett felnőtt futballista. A korosztályos együttesek mellett az NB III-as csapatban szerepelt. Takács Ronald 2009 és 2011 között nevelkedett Felcsúton, így ő is azoknak a táborát erősíti, akiknek egykor az otthont jelentette a Pest megyei település és a PAFC.

 

 

 

Szponzoraink