Previous Next

Kiesőzónában lévő riválishoz utazunk

Csapatunk vasárnap 16 órától a Credobus Mosonmagyaróvár otthonában lép pályára a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

 

 

Jó szájízzel gondolhatunk vissza legutóbbi bajnoki mérkőzésünkre, hiszen az előző fordulóban jó játékkal, valamint az utolsó percekben szerzett Pölöskei Péter-góllal 2-1-re legyőztük a Békéscsabát. A kéthetes szünet után vasárnap ismét értékes pontokért zajlik a küzdelem, ezúttal ráadásul olyan rivális otthonába látogatunk, amely mögöttünk van a tabellán. Ha valaki ebből arra következtetne, hogy sétagalopp lesz a mosonmagyaróvári fellépés, az téved. Megtapasztalhattuk az érzést, milyen üldözőnek lenni és abban a tudatban készülni a soron következő megmérettetésre, hogy közben a vonal felett lévő csapatok hátát nézzük. 

Köszönhetően annak, hogy a tavaszi négy hazai meccsünkön a lehetséges tizenkét pontból tizet megszereztünk, ráadásul Soroksárról is győzelemmel távoztunk, sikerült eltávolodnunk a veszélyzónától. A 14. helyről várjuk a folytatást, a pontszámokat tekintve pedig elmondhatjuk, hogy nincs elérhetetlen távolságra a felsőház, sőt, a középmezőny eleje sem. A cél továbbra is az, hogy ne hátra, hanem előre tudjunk nézni. Ehhez Mosonmagyaróváron is pontot, pontokat lenne jó gyűjteni.

Idegenbeli mérlegünk felemás tavasszal, hiszen a már említett soroksári siker (1-0) mellett Dorogon, Gyirmóton és a Kazincbarcika vendégeként is 2-1-es vereséget szenvedtünk. Csakhogy ezeken a találkozókon sem futballoztak rosszul a mieink és reális esélyük volt arra, hogy döntetlennel vagy akár győzelemmel térjenek haza. 

A mosonmagyaróvári együttesről nincsenek rossz emlékeink a múltból, október elején 0-2-es hátrányból fordítva vertük meg őket 3-2-re a BMTE Stadionban. Akkor negyedóra után már-már reménytelennek tűnt a helyzet, ám Vég Bence, Kovács Dávid és Gohér Gergő góljaival sikerült megnyernünk a mérkőzést. Az előző szezonban mindkétszer döntetlent játszottunk mostani ellenfelünkkel, Budafokon 1-1, Mosonmagyaróváron 0-0 lett a végeredmény.

Tóth András csapata nyolc tavaszi találkozója közül csak egyet nyert meg, az viszont nagy skalp volt: odahaza győzte le 2-1-re a feljutásra pályázó Gyirmótot. A legutóbbi fordulóban a Kazincbarcika vendégeként játszott gól nélküli döntetlent.

A Mosonmagyaróvárra utazó szurkolóinknak összefoglaltuk a legfontosabb információkat: KATT IDE!

 

2019. március 31.
Merkantil Bank Liga, 30. forduló, 
Credobus Mosonmagyaróvár-Budafoki MTE
16.00 MTE Sporttelep, vezeti: Radványi Ádám (Király, Baghy)

 

Szponzoraink