Previous Next

Kispályás nagypályás - a futsal-válogatott Soltész István most a gyepen bizonyítana

18 éves középpályásunk úgy érzi, fiatalként most a futballban van lehetősége arra, hogy profi játékossá váljon.

 

 

Soltész Istvánt májusban kereste meg klubunk. Ő akkor a Budapesti Labdarúgó Szövetség I. osztályban szereplő Kelen SC játékosa volt, csapatával pedig néhány héttel korábban már járt a BMTE Stadionban. A Budafokon rendezett Budapest Kupa-döntőben a Kelen 1-1 után büntetőkkel győzte le a REAC-ot és története során először elhódította a trófeát.

Sikerből május végére is jutott a 18 éves középpályásnak, amikor a kelenföldiek 3-0-ra nyertek Rákospalotán, ezzel pedig megnyerték a bajnokságot és feljutottak az NB III-ba. Soltész István huszonnégy találkozón öt gólt szerzett a szezonban.

“Júniusban pedig már a BMTE-vel kezdtem el a felkészülést abban a reményben, hogy jó benyomást teszek a szakmai stáb tagjaira. Minden energiámmal azért dolgoztam és dolgozok azóta is, hogy bebizonyítsam, itt a helyem. Fiatalként sosem könnyű próbajátékosként készülni a szezonra, de Budafokon nagyon pozitív élmények értek. Mindenki segítőkész volt velem” - mondta Soltész István, aki bizonyított a felkészülési időszakban és “átment a vizsgán”.

Középpályásunk szerint sokat jelentett, hogy a szlovák élvonalbeli FK Pohronie elleni edzőmérkőzésen gólt szerzett és gólpasszt adott.

“Talán a társaim is könnyebben elfogadtak úgy, hogy látták, keményen küzdök és szeretnék erősítést jelenteni a csapatnak. Jó kezdet volt ez számomra és erőt adott a folytatáshoz. Úgy érzem, a szlovéniai edzőtábor tíz napja alatt még jobban összecsiszolódtunk a srácokkal, sikerült teljesen beilleszkednem és izgatottan várom az idény kezdetét” - tette hozzá fiatal játékosunk, aki elsősorban támadó középpályásként bevethető, de adott esetben védekező szerepkörben is megállja a helyét.

Soltész István számára egy meglehetősen nehéz döntéssel is járt nyári átigazolása. A Kelen SC mellett ugyanis a futsal NB II-ben, a Ferencváros színeiben szerepelt, sőt, áprilisban, Dánia ellen bemutatkozott a felnőtt futsal-válogatottban is. Csakhogy futballkarrierje, Budafokra szerződését követően már nem egyeztethető össze a futsallal.

“Kiskorom óta párhuzamosan játszottam nagy pályán és a teremben, sokat tanultam, felgyorsult a gondolkodásom, rengeteget segített a futsal. Emellett pedig hitet adott és megadta nekem az esélyt, hogy fejlődjek és magasabb szintre jussak. Ezért örökké hálás leszek a sportág szereplőinek” - fogalmazott Soltész István. “A célom az volt, hogy profi játékos legyek és úgy éreztem, erre most, fiatalként a futballban, Budafokon van lehetőségem. Ez persze nem jelenti azt, hogy a teremcipőmet végleg szögre akasztom, ha úgy hozzá a sors, évek múltán visszatérhetek a futsalhoz.”

A Magyar Futball Akadémián nevelkedett játékos hozzátette: most kizárólag a BMTE-re és a csapat sikerességére koncentrál, amely fontosabb az egyéni eredményeknél.

“Számomra az az elsődleges, hogy játékommal a csapatot sikerekhez segítsem és kihozzam magamból a maximumot. Hogy ez a bajnoki szereplésünket illetően mire lesz elég, azt majd meglátjuk” - zárta gondolatait Soltész István.

Csapatunk a Merkantil Bank Liga nyitófordulójában, vasárnap 17 óra 30 perctől az újonc Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lép pályára, Gyulán.

Szponzoraink