Previous Next

Kovács Dávid ott folytatná a gólgyártást, ahol decemberben abbahagyta

Csapatkapitányunk a felkészülési mérkőzéseken is többször eredményes volt, az őszi szezont pedig kiváló formában zárta a Merkantil Bank Ligában.

Koko

 

Kovács Dávid nyolc gólt szerzett ősszel a Merkantil Bank Ligában, a Vasas elleni évzárón kétszer is betalált. Csapatkapitányunkat a tavalyi forma átmentéséről, a felkészülésről és a csapategységről is kérdeztük.

BudafokiMTE.hu: Ha úgy vesszük, a főpróba jól sikerült, az Ajka elleni felkészülési mérkőzést a te góloddal nyertük meg.

Kovács Dávid: Igen, összességében elégedett lehetek azzal a találkozóval, még akkor is, ha a fáradság miatt nem azon a szinten futballoztunk, amit valójában tudunk. De ez, azt gondolom, érthető is, hiszen a szlovéniai edzőtáborban nagyon sokat dolgoztunk, nehéz tíz napon vagyunk túl, mérkőzésekkel, utazással. A munka nagy részét, ami a felkészülési időszakban ránk várt, már elvégeztük, ez a hét inkább a frissítésről szól.

Egészen kitűnő formában zártad az őszt, hiszen az utolsó öt bajnoki mérkőzés mindegyikén betaláltál, összesen nyolc találatnál jársz a Merkantil Bank Ligában. Most milyen állapotban érzed magad?

Jól sikerült a felkészülés és abban bízom, hogy az utolsó tavalyi találkozók lendületét át tudom vinni az új évre, a tavaszi szezonra is. Szerencsére - gyorsan le is kopogom - nem volt semmilyen sérülésem a felkészülési időszakban, úgyhogy 120 százalékos erőbedobással várom a vasárnapot, hogy folytatódjon a bajnokság.

Összeállt a csapat a rajtra? Az újak is teljesen beilleszkedtek közétek?

Abszolút, azt mondhatom, hogy nagyszerűen beilleszkedtek a srácok. Azt azért nyugodtan hangsúlyozhatom, hogy nálunk olyan remek kis közösség van az öltözőn belül, hogy nem nehéz beilleszkedni közénk. Nyitottak vagyunk, barátsággal fogadtuk az újakat és mindenki profin kezeli azt a helyzetet, hogy ezeken a posztokon még nagyobb lesz a harc a csapatba kerülésért.

Hallgatva a szavaid, van egy olyan érzésem, hogy ez a tavasz rendben lesz.

Én is ezt érzem. Hogy így legyen, azért persze mindent meg kell tennünk a pályán és meg is fogunk!

Szponzoraink