Previous Next

Kovács-dupla és diadal a Vasas otthonában

Csapatunk Kovács Dávid góljaival 2-0-ra megnyerte a fővárosi rangadót a Vasas FC vendégeként a Merkantil Bank Liga korábban elhalasztott 11. fordulójában.

 

 

"Aki ugrál, budafoki" - zúgott a vendégszektorból, játékosaink pedig fáradtan, de boldogan tapsoltak, ugráltak szurkolóinkkal együtt. Szerda este, az új Illovszky Stadionban csapatunk újabb, leírhatatlanul értékes skalpot gyűjtött be azzal, hogy a nagy múltú és komoly célokért küzdő Vasas otthonában győzött. Méghozzá nem kevés nehézség közepette és nem akármilyen játékkal. Ha kicsivel még koncentráltabbak vagyunk a befejezéseknél, kiütés is lehetett volna a vége...

Pedig az első félidő után nem sok jel utalt arra, hogy többször rezdül majd a háló, tipikusan egygólos mérkőzésnek tűnt az angyalföldi. Ebben az időszakban néhány tizenhatoson belüli szituációt, beadást, illetve távoli, kaput nem találó lövést leszámítva végig a mezőnyben pattogott a labda. Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, lehetőségek nélkül.

Fordulás után viszont a mieink már nem csak szervezetten, hanem a Vasas kapujára roppant veszélyesen is futballoztak. Főleg azután, hogy az 53. percben megszerezték a vezetést. Történt, hogy Vaszicsku Gergő indítása után Szivacski Donát nemes egyszerűséggel kézzel beleütött a labdába, a jogosan megítélt büntetőből pedig Kovács Dávid a tőle megszokott higgadtsággal helyezett a bal alsó sarokba. (0-1)

A hazaiakat megzavarta a kapott gól és sorra jöttek az újabb budafoki helyzetek. Kulcsár Kornél parádés labdájával Margitics Andor tört kapura a tizenhatos jobb oldalánál, de a kapusba lőtt, Soltész István kapáslövése kevéssel zúgott el a keresztléc felett, majd egy Kulcsár-szöglet után Vaszicsku fejelt néhány méterről a bal alsó sarok mellé. És ezzel még nem volt vége: egy védelmi hibát kihasználva Kovács egy az egyben maradt a kapussal, ám nem tudta elrúgni a labdát Bősz Levente mellett.

Ekkor felsejlett bennünk a futball "örök" törvénye az elpuskázott helyzetekkel kapcsolatban, de csapatkapitányunk a 71. percben gondoskodott arról, hogy sokáig nem kelljen ezen gondolkodnunk. Kovács szemben a hazai kapuval, mintegy 20 méterről végezhetett el szabadrúgást és úgy tekerte el a labdát, hogy az az alumínium érintésével vágódott a bal felső sarokba. (0-2)

Nyolc perccel később a bajnoki szezonban immár 11 gólos és a góllövőlista élére ugró Kovács egy "gólpasszt" is kiosztott, az már nem rajta múlt, hogy a ziccerben kilépő Soltész elvétette a célt, amikor emeléssel, perdítéssel próbálkozott. Ekkor már emberelőnyben játszottunk, miután Kovács Milán alattomos, durva módon megrúgta a csereként beállt Filkor Attilát, akinek szerencséje volt, hogy megúszta sérülés nélkül. 

Kapusunknak, Póser Dániel a végén még vetődött egyet Birtalan Botond távoli lövésénél, de ezúttal nem volt szüksége olyan bravúrokra, mint vasárnap, Gyirmóton. Csapatunk fegyelmezett játékkal, megalkuvást nem tűrő akarattal, egymásért is küzdve aratott rendkívül értékes győzelmet a Vasas vendégeként és továbbra is a tabella második helyén áll.

 

Merkantil Bank Liga, 11. forduló
Vasas FC-Budafoki MTE 0-2 (0-0)
Gólszerző: Kovács D. ('53 - büntetőből, '71)

Vasas: Bősz - Terbe, Szivacski, Gál M., Lakatos Cs. (Rétyi R. '66) - Hinora (Daróczi '74), Kovács M., Kleisz (Szatmári L. '59), Hajdú Á. – Birtalan B., Szedlár
Vezetőedző: Szanyó Károly

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romić, Kirják - Soltész I. (Micsinai '93), Oláh B. - Kovács D. (Farkas B. '90), Kulcsár K. (Filkor '67), Szabó M. - Horváth R.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink