Previous Next

Lapszemle: A csatárjáték rendben

A Nemzeti Sport keddi cikkében Skribek Alen és Mervó Bence is megszólaltatták.

 

 

 

A Nemzeti Sport február 11-én megjelent cikkét változtatás nélkül közöljük:

Nem akármilyen skalpot gyűjtött be a Budafok. A klub fennállása során először győzte le tétmérkőzésen a Budaörsöt, így már hét pont az előnye a harmadik helyezett Siófok előtt. Bár a történelmi tettből a teljes csapat kivette a részét, a 18 éves téli szerzeményének, Skribek Alennek elévülhetetlen érdemei voltak a sikerben: győztes gólt szerzett.

"A többiek beszéltek a rossz sorozatról, örülök, hogy a gólommal vetettünk véget neki" - nyilatkozta lapunknak Skribek Alen, a Csákvárról fél évre kölcsönbe érkező korosztályos válogatott szélső, aki két bajnokin szerzett két góljával remekül kezdett Budafokon. "Az első félidő inkább küzdelmet hozott, a második játékrészben azonban kijött a két csapat közti különbség. Úgy érzem, a vezetés megszerzése után nem forgott veszélyben a győzelmünk, megérdemelten nyertünk. Csaknem egy hónapja vagyok a klubnál, az eddigiek alapján, ha így folytatjuk, sok esélyt adok magunknak a feljutásra. Persze korai még erről beszélni, de a helyezésünk, a keret minősége és az összetartó közösségünk miatt számolni kell velünk.”

Úgy fest, Skribek Alen szerződtetésével remekül jártak a budafokiak, de nem ő lehet az egyetlen labdarúgó, aki új színt vihet a tabella második helyén álló klub támadójátékába. Noha Mervó Bence tavaly februárban igazolt át a csapathoz, makacs térdsérülése miatt egészen múlthét vasárnapjáig kellett várnia a bemutatkozásra.

"Már annak örültem, hogy a keretben lehettem, az már csak hab a tortán, hogy be is cseréltek" - mondta Mervó Bence, aki 419 nap elteltével játszhatott ismét tétmérkőzésen. "Végigcsináltam mindent a gyógytornászommal és az erőnléti edzőmmel, hétről hétre fejlődöm, minden napra jut valami pozitívum. Szükségem van némi időre, hogy formába lendüljek, de előrébb tartok annál, amit vártam. Nem vagyok türelmetlen, és a klub is mindenben mellettem áll. Nagyon támogató a közeg, igyekszem meghálálni a bizalmat.”

A Nemzeti Sport tudósítóinak osztályzatai alapján a 23. forduló válogatottjába két BMTE-játékos, Skribek Alen és Romić Danijel is bekerült.

 

Szponzoraink