Previous Next

Lapszemle: Megérdemelt feljutás

Összegyűjtöttük, hogyan számolt be a magyar sportsajtó klubunk NB I-be jutásáról.

 

 

A média részéről is jelentős érdeklődés övezi klubunkat, amely 74 év után jutott fel újra az élvonalba. Csapatunk keddi, sajtónyilvános köszöntésén és átmozgató edzésén az írott és elektronikus sajtó képviselői mellett televíziós és rádiós újságírók, riporterek és stábok is részt vettek.

A Nemzeti Sport szerdai címlapján középpályásunk, Filkor Attila "locsolja a pezsgőt", a BMTE-ről szóló cikkben pedig többek közt Jakab Jánost is idézik. "Pontosan ötvennyolc éve vagyok futballpályán, hetven esztendősen óva is intenek a nagy izgalmaktól, de ez a brigád hihetetlen erőt ad, ez a csapat a szívem csücske" - fogalmazott klubunk tiszteletbeli elnöke.

A Nemzeti Sport Online az írásos beszámoló mellett képgalériát is közzétett a keddi ünneplésről. A fotók IDE KATTINVA tekinthetőek meg, az NS-cikk pedig ITT OLVASHATÓ.

A Magyar Nemzet múltidézéssel kezdi cikkét, emlékeztetve klubunk gazdag, 108 évre visszanyúló történelmére. "Hajdanán olyan klasszisok rúgták a bőrt a Promontor utcában, mint az olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes Zakariás József, az Aranycsapat balfedezete, Csordás Lajos, a 19-szeres válogatott csatár, aki a Vasasban teljesedett ki vagy a hetvenes évek bombacsapatában Kapitány Sándortól Noskó Ernőn, Vizi Sándoron át Esterházy Mártonig, Jakab Jánosig vagy Tóth Kálmánig megannyi klasszis" - írja a szerző.

A beszámolóban kiemelik: a BMTE vezetői megerősítették, hogy vállalják az élvonalbeli szereplést, a stadion és a világítás „ráncfelvarrását” finanszírozzák, nem lesz akadálya a szezonkezdetnek. A teljes cikk IDE KATTINVA olvasható.

A Blikk Csizmadia Csabát idézi beszámolójában. "Úgy érzem, megérdemeltük a feljutást, hiszen lejátszottuk a bajnokság kétharmadát, ráadásul több fordulón át vezettük is a tabellát" - nyilatkozta vezetőedzőnk a lapnak, amelynek klubunkról szóló teljes cikke ITT OLVASHATÓ.

A Bors című napilap kiemeli, jelenlegi keretünkben egyetlen olyan játékos szerepel, aki 2015-ben, még a BLSZ I. osztályában is pályára lépett klubunk színeiben. Fekete Máté a lapnak adott interjújában "mesébe illő sztorinak" nevezte menetelésünket. További részletek ITT

A sport365.hu, valamint az NB1.hu, amely élő, videós bejelentkezéssel is jelentkezett a keddi sajtóeseményről, közös interjút készített klubunk tulajdonosával. Bélteky Róbert többek közt arról is beszélt, hogy mi volt az első reakciója, amikor eldőlt, csapatunk az NB I-ben folytathatja szereplését.

"Először el sem akartam hinni, aztán felébredtem és rögtön elkezdtem azon gondolkozni, hogy akkor most mi lesz a következő lépés. Átgondoltam rögtön, hogy mit és kell csinálnunk, milyen felújításokat, fejlesztéseket kell megvalósítanunk. Természetesen egyből beszélni akartam az egész Budafok-családdal, hiszen nekem a Budafok egy nagy család, nem csak egy klub" - fogalmazott tulajdonosunk. A Bélteky Róberttel készült teljes beszélgetés IDE KATTINVA olvasható.

Az M4Sport.hu, a Magyar Távirati Iroda cikkét megosztva, Oláh Lórántot idézi. "27 forduló alatt nyújtott teljesítményünk fényében megérdemelt a feljutásunk, ugyanakkor sportemberekként szerettük volna a pályán bizonyítani, hogy érdemesek vagyunk az élvonalbeli szereplésre - mondta sportigazgatónk, aki hozzátette, vannak terveink a keret erősítésére vonatkozóan is, az egyeztetések már elkezdődtek.

A közmédia csatornái közül az M1 és a Kossuth Rádió is beszámolt csapatunk NB I-be jutásáról.

 

Szponzoraink