Previous Next

Legyőztük a szlovák élvonalbeli Pohronie együttesét

Második nyári felkészülési mérkőzésén csapatunk hátrányból fordított és 2-1-re nyert Telkiben.

 

 

Napsütétes időben, kiváló minőségű pályán, a szlovák élvonalba frissen feljutott FK Pohronie ellen játszotta csapatunk második nyári felkészülési mérkőzését. Vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba az MLSZ telki edzőközpontjában rendezett találkozón Opavszky  Balázs személyében egy olyan játékost is kipróbált jobbhátvéd pozícióban, aki hétfő óta a készül a mieinkkel. A legutóbb a Paks második együttesében játszó hátvéd az első félidőben kapott lehetőséget, a szünet után egy másik "próbázó", Könczey Márk váltotta őt.

A szlovákok más fázisban járnak a felkészülésben, hiszen július 20-án már bajnoki meccsük lesz, ám mindez nem látszott a pályán. A mezőnyben kiegyenlített játék zajlott, igaz, a kapusok közül Kovács Zoltánnak volt több dolga az első félidőben. A másik oldalon előbb Szabó Máté és Soltész István próbálkozott távoli lövésekkel, ám ezek kevéssel elkerülték a kaput.

Fordulást követően, a 49. percben egy tizenegyesgóllal szerzett vezetést a Pohronie. Horváth Rolandot látta szabálytalannak a játévezető, a büntetőt pedig Jakub Sedlacek értékesítette. (0-1) A folytatásban csapatunk átvette az irányítást és több veszélyes akciót is kidolgozott. Fölényünk a 73. percben érett góllá: Horváth Roland balról, az alapvonal közeléből középre gurított, a Pohronie kapusa nem volt a helyén, Soltész pedig a tizenhatoson belülről a hálóba lőtt. (1-1)

A mieink támadásban maradtak és a 82. percben egy szép támadás végén előnybe kerültek. Soltész "visszaadta a gólpasszt", jó ütemben ugratta ki Horváth Rolandot, aki a kifutó kapus mellett, mintegy nyolc méterről szerzett gólt. (2-1) 

Csapatunk második nyári felkészülési talákozóját is megnyerte, pénteken pedig majd az angol Queens Park Rangers U23-as együttese ellen játszik, szintén Telkiben.

 

Felkészülési mérkőzés
Telki, vezette: Szőts Gergely
Budafoki MTE-FK Pohronie 2-1 (0-0)
Gólszerző: Soltész I. ('73), Horváth R. ('82) ill. Sedlacek ('49 - büntetőből)

BMTE, 1. félidő: Kovács Z. - Opavszky, Romić, Króner, Kirják - Filkor, Veszelinov - Kovács D., Kulcsár K. (Soltész I.), Szabó M. - Ihrig-Farkas
BMTE, 2. félidő: Póser - Könczey, Khiesz, Vaszicsku, Margitics - Vass M., Oláh B. - Farkas B., Soltész I., Vankó - Horváth R.

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink