Previous Next

Legyünk olyan csapat, amelyiktől tartanak az ellenfelek - interjú Csizmadia Csabával

Vezetőedzőnk a bajnoki rajt hetének elején az edzőmérkőzések tapasztalatairól, az újak beilleszkedéséről és a Szeged-Csanád GA elleni nyitányról is beszélt.

 

 

BudafokiMTE.hu: A felkészülés legnehezebb és leginkább izzasztó részén túl van a csapat. Elégedett vagy azzal a munkával - minőségi és mennyiségi szempontból is -, amit elvégeztetek?

Csizmadia Csaba: Azt tudom mondani a felkészülés elmúlt öt hetéről, hogy amit elterveztünk, azt 99,9 százalékban megvalósítottuk. Telki után Szlovéniában is olyan körülmények között dolgozhattunk tíz napot, amelyre nem lehetett panasz. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki megteremtette számunkra ezeket a feltételeket. A munkának sosincs vége, mindig lehet és kell is csiszolni a dolgokon, de a csapat készen áll a bajnoki rajtra. Vasárnapig a frissítésen és persze a Szeged-Csanád Grosics Akadémián lesz a hangsúly.

Az eredmény ebben az időszakban másodlagos szempont, de álljon itt a statisztika: 3 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség. Nem rossz, tekintettel arra, hogy szándékosan erős csapatokkal mérkőztünk.

Úgy gondolom, hogy ha olyan élvonalbeli együttesek ellen, mint mondjuk az FK Pohronie, az Al-Hilal vagy a DVTK képesek voltunk megvalósítani azokat a dolgokat, amiket az edzéseken gyakoroltunk, akkor ez később a tétmérkőzéseken, a Merkantil Bank Ligában is menni fog. Én annak a hívek vagyok, hogy kemény riválisok ellen gyakoroljunk, mert ezeken a találkozókon lehet fejlődni és ott jönnek ki a hibák is, amiket aztán kijavíthatunk. Nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk az edzőmeccseken és egyszer sem voltunk alárendelt szerepben, ami jó visszaigazolás számunkra.

Legutóbb szombaton, Diósgyőrben 2-2-es döntetlent értünk el úgy, hogy kétszer is egyenlítettünk. Vagyis a bajnoki főpróbán azt láthatta a közönség, hogy egy pillanatig sem adtuk fel és törődtünk bele a vereségbe.

Lesz olyan mérkőzésünk a szezonban, ahol az ellenfél jobb lesz nálunk és hátrányba kerülünk. A cél az, hogy ilyen esetben se essünk szét, hanem maradjunk szervezettek és koncentráljunk, mert az utolsó percekben is lehet egyenlíteni vagy fordítani. Szeretném, ha ez a harcosság és akarat az egész idényben jellemezne minket. Ne felejtsük el, a DVTK elleni találkozó előtt a csapat kilenc órát buszozott Szlovéniából, majd újabb hármat Budapestről Diósgyőrig, de a srácok fáradtan is mentek előre és ennek a jutalma lett az, hogy döntetlent játszottunk egy NB I-es együttes otthonában.

Horváth Roland, Opvaszky Balázs, Romić Danijel, Soltész István és Szabó Máté. Ők öten érkeztek nyáron új játékosként klubunkhoz a budafoki fiatalok, illetve az ismét kölcsönvett Oláh Bálint mellett. Beilleszkedtek? És erősödtünk velük?

Az öltöző maximálisan befogadta az újakat, de számomra ez nem is volt kérdés. Nálunk továbbra is fontos, hogy a csapat egységes legyen, ezért csak olyan játékosokat szerződtettünk, akiknek hasonló a gondolkodásmódjuk, mint a többieknek. Örülök annak, hogy mindenki beilleszkedett és a pályán is bizonyította, hogy hasznunkra lesz a szezon során.

Szurkolóink már vágják a centit, vasárnap délután Gyulán, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen elindulunk a 38 állomásos akadálypályán. Mire számítasz az újonc elleni bajnoki nyitányon?

Nehéz dolgunk lesz, ebben biztos vagyok. Az elmúlt hetekben erősítettek a szegediek, ugyanakkor a feljutó csapat hetven százaléka együtt maradt. Vannak olyan játékosaik, akik három-négy éve együtt futballoznak, ez előnyükre válhat, mi azonban elsősorban saját magunkra koncentrálunk. Minden mérkőzésen győzelemre fogunk játszani és Gyulán is arra törekszünk majd, hogy begyűjtsük a három pontot. Ahogy mondtam, előfordul olyan, hogy az ellenfél jobb, mint mi, de úgy vágunk neki az idénynek, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot. Teljes erőbedobással fogunk küzdeni és meglátjuk, hogy mindenez mire lesz elég.

Mégis, milyen helyezést vagy pontszámot tartasz reálisnak a szezon végén?

Nem gondolkodom sem helyezésben, sem pontszámban. Szeptember első hetéig hét mérkőzést fogunk játszani. Ez az első hét találkozó meg fogja mutatni, hogy a bajnokságban melyik együttes miért fog küzdeni az idényben. Mi jó csapatunk akarunk lenni, olyan, amelyik bármelyik riválissal felveszi a versenyt. El fogjuk érni, hogy az ellenfelek úgy nézzenek a BMTE-re, mint arra a csapatra, amelyiktől tartaniuk kell.

 

Merkantil Bank Liga, 1. forduló
17:30 Szeged-Csanád GA-Budafoki MTE
Gyula, 2019. augusztus 3., vasárnap

Szponzoraink