Previous Next

Lejátszottam fejben, hogy megfogom a büntetőket - Póser Dániel

Interjú kapusunkkal, aki az SC Sopron elleni tizenegyespárbajban két lövést is hárított a szerda esti Magyar Kupa-mérkőzésen.

 

 

BudafokiMTE.hu: Milyen érzéseid, gondolataid voltak a büntetőpárbaj előtt?

Póser Dániel: Azt próbáltam meg lejátszani a fejemben, hogy megfogom a tizenegyeseket. Így koncentráltam a lövésekre, illetve az ellenfél rúgó játékosaira. Igyekeztem megfejteni, hogy vajon merre lövik majd a büntetőket. Kétszer sikerült eltalálnom az irányt és volt még egy rúgás, amikor a támaszkodó lábam megcsúszott a sáros talajon, így nem tudtam megfelelően elrugaszkodni. Örülök, hogy azzal a két hárítással tudtam segíteni a csapatnak.

Nem ilyen hosszú estére készültünk. Neked mikor fordult meg a fejedben először, hogy csak a tizenegyesek dönthetnek majd?

Akkor kezdtem a büntetőkre gondolni, amikor már csak néhány perc volt hátra a hosszabbításból. Szerettük volna minél hamarabb biztossá tenni a továbbjutásunkat. Ez persze nem jelenti azt, hogy alábecsültük az ellenfelet. A Sopron korrekt módon és jól futballozott, a hazai játékosok fiatalok voltak, mentek és győzni akartak.

Mi hiányzott ahhoz, hogy a rendes játékidőben vagy legkésőbb a hosszabbításban eldöntsük a mérkőzést?

Talán a koncentráció hiányzott a befejezéseknél. Az utolsó passzainkba rendre hiba csúszott, azokra kellett volna jobban odafigyelnünk. A helyzeteink megvoltak, mi irányítottuk a játékot, nálunk volt a labda. A soproniak az ellentámadásokra rendezkedtek be.

A soproni pálya talaja mennyire nehezítette meg a csapatok dolgát?

Mély, sáros, ázott pályán játszottunk, már a bemelegítésnél küzdenem kellett azért, hogy ne lépjek rossz helyre és ne forduljon ki alólam a talaj. A meccs végén éreztem magamon és láttam a többieken is, hogy elfáradtak. Sokat kivett a csapatból ez a kupacsata fizikálisan és mentálisan is. Éppen ezért ma könnyebb napunk volt és vasárnap, a Győr elleni bajnokira már újra megfelelő állapotban lesz mindenki.

A Vác elleni, múlt vasárnapi mérkőzésen nem kaptál gólt, Sopronban pedig sorsdöntő pillanatban hárítottál két tizenegyest. Hogyan értékeled a védelem teljesítményét, illetve a saját teljesítményed?

A váciak ellen nem volt probléma a védekezésben, a többiek megakadályozták, hogy az ellenfél olyan helyzetet alakítson ki, amelynél komolyabban játékba kell avatkoznom. Sopronban volt néhány hiba hátul a passzoknál, de tulajdonképpen vasárnap és szerda este sem volt igazán sok dolgom. Inkább csak lábbal kellett segítenem a hátragurított labdáknál és a forgatásoknál. Összességében jól együttműködtünk hátul, ha kellett, kisegítettük egymást.

Az SC Sopron elleni kupamérkőzés összefoglalója IDE KATTINTVA olvasható.

 

 

Szponzoraink