Previous Next

Néhány percre még beáll, aztán… - Csizmadia Csaba újra a pályán

Vezetőedzőnk vasárnap délután, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen játssza utolsó mérkőzését, majd hivatalosan is befejezi játékos-pályafutását.

 

 

BudafokiMTE.hu: Egy találkozó erejéig most játékos-edzővé avanzsálsz?

Csizmadia Csaba: Igen, így helyes a megfogalmazás. Én már edző vagyok, csupán a búcsú kedvéért leszek ismét játékos egy rövid időre. A hosszabbítás perceiben állok majd be, ezek lesznek az utolsó pillanatai a pályafutásomnak. Így lesz kerek a történet.

Legutóbb tavaly májusban, Gyirmóton léptél pályára, utána súlyos térdsérülést szenvedtél. Mennyire tudtál a rehabilitációval foglalkozni az elmúlt hónapokban?

Készültem a visszatérésre, ugyanakkor nem vagyok százszázalékos állapotban. Az időm nagy részét az edzői feladatok töltik ki, járok az A-licences tanfolyamra is, ezért kevesebbet foglalkozom saját magammal. Azt a minimális szabadidőt, ami jut, a családommal töltöm.

Egy olyan játékospályafutást, amilyen a tiéd, lehetetlen néhány mondatban összefoglalni. Te melyik pillanatokat emelnéd ki az elmúlt közel húsz évből?

Az első mindenből különleges, legyen szó válogatottságról, NB I-es mérkőzésről vagy élvonalbeli gólról. Mindegyik hatalmas élmény volt számomra, de persze nagyon sok mást is ki tudnék emelni. Például az olaszok elleni találkozót, amin pályára léphettem. A sors furcsa fintora, hogy 2003-ban, Kecskeméten egy bokasérüléssel indult a profi pályafutásom, tavaly pedig egy térdsérüléssel ért véget. Ami viszont a legfontosabb, hogy a kettő között elkerültek az ilyen problémák.

Hogyan tekintesz vissza az elmúlt bő hat hónapra, amit már vezetőedzőként töltöttél Budafokon? Mit jelentett számodra ez a lehetőség?

Megtiszteltetés, hogy a klub vezetőitől tavaly októberben megkaptam a feladatot, ezúton is szeretném megköszönni a bizalmukat. Fiatal edzőként élni akartam a lehetőséggel és elérni azt, hogy a szezon utolsó hazai mérkőzésére a BMTE már biztos bennmaradó legyen. Kimondhatjuk, hogy április óta nem forog veszélyben az NB II-es tagságunk, ebben az eredményben pedig a klub összes dolgozójának része van. Köszönettel tartozom a csapatnak és a stáb minden tagjának, amiért hittek a közös munkában. Nem vagyok elégedetlen azzal, amit az elmúlt fél évben elértünk, de ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy…

Egy fejezet vasárnap lezárul az életedben, miközben egy másik folytatódik. Edzőként milyen céljaid vannak a következő években, évtizedekben?

Olyan ember vagyok, aki ha valamit elkezdett, azt végig akarja vinni. Nagyon sok tanulnivalóm van még az edzői szakmában. Sőt, azt gondolom, olyan egyáltalán nincs, hogy az ember mindent tud. Elsődleges cél, hogy a Budafoki MTE a következő szezonban erős középcsapat legyen. Ennél tovább egyelőre nem tervezek, de látva a klub fejlődését, később még nagyobbat álmodhatunk. Lépésről lépésre haladok és gondolkodom, mind a BMTE, mind a saját edzői karrierem szempontjából.

 

Ünnepi este a BMTE Stadionban

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elleni mérkőzés (vasárnap, 17.00) lefújása után a BMTE Stadionban különleges programmal készülünk. A hosszabbítás perceiben saját magát pályára küldő vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba mellett sportigazgatónkat, Oláh Lórántot is köszönti majd klubunk vezetősége, valamint Budafok-Tétény Önkormányzata. A magyar labdarúgás elmúlt másfél évtizedének két meghatározó játékosa és egyénisége ezen az estén hivatalosan is szögre akasztja a stoplist. Az ünnepi pillanatokat Hevesi Tamás fellépése teszi majd még különlegesebbé.

Búcsúzzunk együtt a két klasszis játékos-pályafutásától és a 2018/2019-es szezontól. Sok szeretettel várjuk szurkolóinkat és minden érdeklődőt!

 

 

Szponzoraink