Previous Next

Nem borult a papírforma, későn ébredtünk

Csapatunk nem tudott visszakapaszkodni háromgólos hátrányból és 3-2-es vereséget szenvedett a ZTE FC-től a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

 

Részben kényszerű, részben taktikai okokból változtatott megbízott vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba a hétközi fordulóhoz képest a kezdőcsapaton, amelyből ezúttal Gohér Gergő, Vég Bence, Vankó Imre, Pölöskei Péter és Kirják Henrik is kimaradt, utóbbi sérülése miatt. Az előző két mérkőzésünkön gól kaptunk az első negyedórában, most viszont mi szerezhettünk volna korán vezetést, de Margitics Andor beadása után Boros Gábor közelről a kapu mellé perdített a 6. percben. A tavasszal még a bennmaradásért küzdő, ám most már a feljutásra pályázó ZTE a kihagyott helyzetre góllal válaszolt a 22. percben: Barczi Dávid tört be a tizenhatosunkon belülre a jobb oldalon, az üresen érkező Madarász Márk pedig közelről a hálóba lőtt. (0-1) Az első félóra végén megint "bekopogott" a Promontor utcába a mostanában gyakran emlegetett budafoki balsors. Egy oldalszabadrúgást követően ugyanis a zalai védő, Devecseri Szilárd fejéről a keresztlécre pattant a labda, még véletlenül sem néhány centiméterrel lejjebb...

A folytatásban sok hiba volt a játékunkban, a látványosabbak hátul, a védelemben és csak Balogh Péteren, illetve az olykor nem a legjobb megoldást választó vendégeken múlt, hogy ezekből a lehetőségekből nem születtek újabb ZTE-gólok. A 39. percben viszont megduplázta előnyét az ellenfél, mert egy rövid felszabadítást követően Hudák Martin hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba. (0-2)

A második félidő rémálomszerűen kezdődött. Egy perce sem zajlott a játék, amikor egy rossz passzunk utáni ellenakció végén Gajdos Zsolt is betalált. Barczi lövése pattant a támadó elé, aki megelőzte kapusunkat és közelről lőtt a hálóba. (0-3) Ezután próbálkoztunk átlövésekkel, szöglet utáni fejessel, de komoly veszélyt nem jelentettünk a ZTE kapujára. A másik oldalon, Babati Benjámin tekerésénél viszont Baloghnak újra nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy szögletre tenyerelhesse a labdát. Bő tíz perccel később megint ők ketten voltak a főszereplők, Babati egy az egyben törhetett kapura, de nem tudta berúgni a ziccert. 

Ekkor már Vankó és Pölöskei is a pályán volt, utóbbi pedig a 70. percben remekül passzolt Kovács Dávidhoz, aki a kifutó kapus felett szépen emelt a kapuba. (1-3)  A szépítő gól mintha adott volna némi lendületet a mieinknek, de hátul továbbra is könnyen átjátszható volna a védelmünk, amit a 78. perc Gajdos haználhatott volna ki, ha Balogh nem bizonyítja újfent, hogy fiatal kora ellenére helye van a kezdőcsapatban. A hosszabbítás perceiben még közelebb zárkóztunk, ezúttal Kovács készített elő és Pölöskei fejezte be higgadtan a támadást (2-3), ám mindez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

Kifutottunk az időből, talán túlságosan későn jött az első gólunk, védekezésünkből pedig ezúttal hiányzott a kellő stabilitás, a ZTE-nek sok lehetősége volt a gólszerzésre. A zalaiak 3-2-re nyertek a BMTE Stadionban, mi pedig zsinórban hatodik bajnokinkon maradtunk pont nélkül. Remélhetőleg a válogatott szünetben sikerül rendezni a sorokat és november 25-én, Balmazújvárosban megszakítjuk rossz sorozatunkat.

 

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Budafoki MTE-ZTE FC 2-3 (0-2)
BMTE Stadion, vezeti: Nagy Norbert (Márkus, Legeza)

Gólszerzők: Kovács D. (70'), Pölöskei P. (90') ill. Madarász (22'), Hudák (39'), Gajdos (46')

BMTE: Balogh P. - Margitics, Króner, Oláh B., Lakatos (Gohér 46') - Khiesz (Vankó 56'), Vass M., - Fekete, Kercsó, Kovács D. - Boros (Pölöskei 56')
Megbízott vezetőedző: Csizmadia Csaba

ZTE: Zöldesi - Kónya, Kiss M., Devecseri, Gergényi - Bedi, Madarász  - Babati (Kulcsár K. 75'), Hudák, Barczi (Horváth K. 77') - Gajdos (Novák 86')
Vezetőedző: Dobos Barna

 

Szponzoraink