Previous Next

Nem érdemelt vereség Csákváron

Csapatunk jobban futballozott ellenfelénél, de 2-1-re kikapott a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

 

 

Nem változtatott a kezdőcsapaton Csizmadia Csaba vezetőedző az első két fordulóban aratott győzelmek után Csákváron, ahol az első komoly lehetőség a mieink előtt adódott. A 13. percben Kovács Dávid jobbról középre adott, Szabó Máté pedig mintegy nyolc méterről a kapufára perdített. Mindkét együttes bátran vállalkozott távoli lövésekre, az első negyedórát követően előbb Kulcsár Kornél, majd a túloldalon Skribek Alen középre tartó próbálkozását védte Markek Tamás, illetve Kovács Zoltán.

A 27. percben balszerencsénk volt. Baracskai Roland egy, a védőnkről levágódó labdát a balösszekötő helyének közeléből, 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba. (1-0) Csapatunk azonban villámgyorsan reagált és hat perccel később kiegyenlített: egy szép támadás végén Szabó Máté cselezett a tizenhatos bal csücskéhez közel, majd remek ütemben, jobbal a bal alsó sarokba tekert. (1-1) Fiatal szélsőnk harmadik bajnokiján a harmadik gólját szerezte budafoki színekben. A szünet előtt nem sokkal a vezetést is átvehettük volna, de Kulcsár az elé pattanó labdát állítgatás nélkül, kevéssel kapu mellé bombázta.

A kiegyenlítettnek mondható első félidőt követően a mieink nagy lendülettel kezdték a második játékrészt, de az 57. percben egy újabb peches szituációt követően másodszor is hátrányba kerültek. Sipos Zoltán tizenhatoson kívüli, gyenge lövése “gólpassz” lett a leshatáron álló Mészáros Dávidnak, aki hat méterről a hálóba továbbított. (2-1)

A gól után óriási fölénybe kerültünk és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket a csákvári kapu előtt. Előbb Szabó balról, éles szögből leadott lövésénél ért le a rövid sarokra Markek, majd Kulcsár ívelt szabadrúgásból a tizenegyespont környékére, de ketten is lemaradtak a labdáról. Nem sokkal később Szabó bal oldali beadása után a hosszú oldalon előre vetődve fejelő Kovács az oldalhálót találta el.

A mieink a hosszabbítás perceiben emberelőnybe kerültek, amikor Skribek csúnyán utána rúgott Króner Martinnak. Kár, hogy Móri Tamás játékvezető nagyjából húsz perccel korábban, egy pontosan ugyanilyen szituációnál, Szabó hátulról, páros lábbal történő felrúgásánál nem a piros, hanem csak a sárga lapot mutatta fel Albert Istvánnak. Csapatunk jól futballozott, legalább az egyik pontra rászolgált volt Csákváron, de 2-1-re kikapott, így hat ponttal készülhet a jövő vasárnapi, Budaörs elleni hazai találkozóra.

 

Merkantil Bank Liga, 3. forduló
Aqvital FC Csákvár-Budafoki MTE 2-1 (1-1)
Tersztyánszky Ödön sportközpont, vezette: Móri Tamás (Bede, Bertalan)

Gólszerzők: Baracskai (’27), Mészáros D. (’57) ill. Szabó M. (’33)
Sárga lap: Sipos Z. (’63), Albert I. (’72) ill. Opavszky (’65)
Kiállítva: Skribek (’92)

Csákvár: Markek - Csató (Sejben ’72), Kiprich, Tányéros - Mészáros D., Kocsis B. (Albert I. ’56), Sipos Z., Madarász M., Deutsch L. (Galambos ’62) - Baracskai, Skribek
Vezetőedző: Visinka Ede

BMTE: Kovács Z. - Opavszky, Romic, Króner, Kirják (Gohér ’65) - Filkor, Oláh B. - Kovács D. (Vankó ’79), Kulcsár K., Szabó M. - Horváth R. (Ihrig-Farkas ’76)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink