Previous Next

Nem tört meg az átok, kikaptunk a Budaörstől

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában csapatunk 4-2-es vereséget szenvedett Tatabányán, a Budaörs vendégeként.

 

 

Csapatunk vasárnap három veretlenül megvívott mérkőzés után utazott Tatabányára, a Budaörs ideiglenes otthonába. Csizmadia Csaba egyetlen helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt heti, Nyíregyháza elleni találkozóhoz képest: Farkas Bálint helyett ezúttal Kercsó Bence futott ki a pályára kezdőként. A tatabányai 90 perc nem kezdődött jól a mieink szempontjából. A házigazdák negyedóra alatt kétgólos előnybe kerültek, vagyis villámgyorsan megbüntették a védelmi hibáinkat. A 11. percben Menyhárt Attila jobb oldali beadását Lengyel Béla fejelte hat méterről a kapuba (1-0), majd három perccel később a bal oldalon kilépő Csiki Norbert lőtt a hosszú sarokba az öt és feles sarkának közeléből. (2-0)

Az első budafoki kapura lövést a 21. percben jegyezhettük fel. Ekkor az előre húzódó Króner Martin próbálkozott a tizenhatos vonalának környékéről, de Demjén Patrik nagyot vetődve szögletre ütötte a labdát. Csapatunk ebben az időszakban nyomás alá helyezte ellenfelét, fölénye pedig a 35. percben góllá érett. Kulcsár Kornél szöglete után nem tudtak felszabadítani a budaörsiek, Vaszicsku Gergő sarkazását követően még kipattant a labda a kapusról, Króner azonban néhány méterről a hálóba lőtt. (2-1)

Felcsillant a remény, hogy visszajöhetünk a meccsbe, csakhogy két perccel később a hazaiak újra betaláltak: Csikinek készítettek elő lövésre a balösszekötő helyének közelében, a korábban az NB I-ben is futballozó szélső pedig 18 méterről a bal alsó sarokba bombázott. (3-1) És ezzel még nem értek véget első féldei megpróbáltatásaink. A 43. percben egy hosszú kirúgás után a rutinos Czvitkovics Péter törhetett kapura középen és nem is hibázta el a támadás befejezését. (4-1)

Innen kellett talpra állnunk a második félidőben, amelyre Margitics Andort és Micsinai Miklóst is a pályára küldte vezetőedzőnk. Fordulás után sok helyzet alakult ki a kapuk előtt. A budaörsieknél Csiki kétszer is csak kevéssel tévesztette el a célt, a másik oldalon Kovács Dávid próbálkozott. Előbb egy távoli, ballábas lövéssel, majd Vankó Imre bal oldali beadása után közelről, de sajnos egyik lehetőségből sem született budafoki gól. Ahogy Kulcsár szemfüles megoldását követően sem: támadó középpályásunk csaknem 30 méterről, szabadrúgásból emelt kapura - mindenki beadásra számított -, de az alumíniumról kipattant a labda.

Futottunk az eredmény után és a 83. percben, sok kimaradt helyzet után végre megtört a jég: egy balról érkező felívelés után Kulcsár sarokkal készítette le a labdát Kovács Dávidnak, aki a balösszekötő helyének közeléből, 20 méterről lőtt a hálóba. (4-2) Csapatkapitányunk tizenhatodik bajnoki találatát szerezte. Az utolsó öt percre fordulva mindkét csapat megfogyatkozott. Második sárga lappal a mieinknél Vass Máténak, a túloldalon Menyhártnak kellett elhagynia a pályát. Kulcsár ígéretes helyről elvégzett szabadrúgásával még közelebb zárkózhattunk volna a végén, de a labda elszállt a kapu felett, akárcsak minimális pontszerzési esélyeink. Nem tört meg az átok, a Budaörs ellen negyedik nekifutásra sem tudtunk pontot szerezni. Csapatunk a tabella tizenharmadik helyén maradt és jövő vasárnap, hazai környezetben a feljutásra pályázó Kaposvár ellen javíthat.

 

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Budaörs-Budafoki MTE 4-2 (4-1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, vezette: Nazsa Tamás (Berényi, Márkus)

Gólszerzők: Lengyel (11’), Csiki (14’, 37’), Czvitkovics (43’) ill. Króner (35’), Kovács D. (84’)
Kiállítva: Menyhárt (86’) ill. Vass M. (85’)

Budaörs: Demjén - Menyhárt, Fényes, Tányéros, Medgyes - Tóth K., Lengyel (Fejős, 84') - Csiki, Stieber A., Czvitkovics (Sajbán Miklós, 61') - Sajbán Máté (Deli, 78')
Szakmai igazgató: Bognár György

BMTE: Kovács Z. - Vég (Margitics, a szünetben), Vaszicsku, Króner, Kirják - Vass M., Oláh B. - Kovács D., Kercsó (Micsinai, a szünetben), Vankó (Farkas B., 73') - Kulcsár K. Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

Szponzoraink