Previous Next

Nem volt kérdés, hogy mi vagyunk a jobb csapat - Csizmadia Csaba

Vezetőedzőnk azt mondta a Győr elleni 2-1-es győzelem után, hogy büszke a nagybetűs Csapatra. 

 

Borult a papírforma szerda este a BMTE Stadionban. A szakértők által esélyesebbnek tartott, négyes győzelmi szériával érkező ETO FC Győr nem tudott mit kezdeni a mieink szervezett játékával és 2-1-es vereséget szenvedett. 

"Örülök neki, hogy a szervezettségünkkel jó benyomást keltettünk azokban, akik látták a mérkőzést" - értékelt a lefújás után vezetőedzőnk. "Főleg úgy, hogy még az utolsó pillanatban is változtatnunk kellett a csapat összeállításán. Át kellett gondolnunk, hogy kik pótolják a sérülteket és mennyi fiatal legyen a pályán a szabályok miatt. Minden elismerésem a srácoknak, mert amit az öltözőben megbeszéltünk a meccs előtt, azt maximálisan betartották. Kaptunk megint egy pontrúgás utáni gólt, ennek nem örülök, de azt gondolom, a kilencven perc során egy pillanatig sem volt kérdés, hogy mi vagyunk a jobb csapat."

Csizmadia Csaba kiemelte, a Győr elleni találkozón újra igazolást nyert a tétel, miszerint egy eredményes együttes nem tizenegy játékosból áll, hanem a keret minden tagjára szükség van a sikerhez.

"Büszke vagyok a nagybetűs Csapatra, mert most is bebizonyosodott, hogy mindekire lehet számítani" - mondta vezetőedzőnk. "Ott van például Kirják Henrik, aki eddig egy percet sem játszott tavasszal, most viszont ott volt a pályán és görcsölésig hajtott. Góljával is bizonyította, hogy ott akar lenni mindig a kezdőtizenegyben. Ez a hozzáállás és akarat visz előre minket."

Ez a mentalitás jellemezte a pályán és most a kispadon Csizmadia Csabát is. Vagyis arra a kérdésre, hogy miért vált a budafoki öltöző a korábbiaknál is erősebb közösségé az elmúlt hónapokban, a válasz a vezetőedző személyében is keresendő.

"Ehhez a dologhoz nem csak én kellek, hanem a teljes stáb" - bizonyította szerénységét újfent Csizmadia Csaba. "Suth Balázs pályaedző, Oláh Lóránt sportigazgató, a kapusedző, Bíró Szabolcs, az erőnléti edző, Balogh Barna, az orvosi stáb, a masszőrök... És Sneci bá (Schneider Sándor - a szerk.), a technikai vezetőnk, aki sajnos már nincs köztünk, de ő is részese volt ennek a folyamatnak. Csapatként működünk és azt szeretnénk elérni, hogy ez a családias légkör, amiről a Budafok kapcsán sokszor beszélünk, megerősödjön. Ha a srácok elfogadják, amit szeretnénk és betartják azokat az alapvető taktikai utasításokat, amiket gyakorolunk az edzéseken, akkor innen csak felfelé vezet majd az út. Természetesen tudjuk a helyünket, de én nem akarok itt megállni, sőt, inkább gyűjtsük csak szépen a pontokat és lépegessünk felfelé a tabellán. "

A pontok pedig kezdenek gyarapodni. A Győr legyőzésével átléptük a 30-as határt, 31 ponttal várjuk a folytatást. Ha pedig a Csizmadia Csaba irányításával lejátszott bajnoki mérkőzések statisztikáját nézzük, a mérlegünk 50 százalékos: 6 győzelem és 6 vereség mellett egyszer játszottunk döntetlent. A megszerezhető 39 pontból 19-et gyűjtöttünk be, ami nem nevezhető rossz mutatónak. 

"Ha reálisan nézzük a hat tavaszi találkozónkat, mindegyik meccsen megvolt az esélyünk a győzelemre, egyszer sem játszottunk alárendelt szerepet" - fogalmazott vezetőedzőnk. "A listavezető Gyirmót ellen is az utolsó percekben buktunk el. Ezek után miért ne álmodhatnánk arról, hogy több és több pontot szerzünk?"

Például újabb hármat mindjárt vasárnap Putnokon, a Kazincbarcika ellen...

 

 

Szponzoraink