Previous Next

A hétközi siker nagy erőt adhat Nyíregyházán

 

A Mosonmagyaróvár legyőzését követően vasárnap a Nyíregyháza Spartacus otthonában lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában.

 

Óriási közhely, de a Mosonmagyaróvár elleni győzelemre szükségünk volt, mint egy falat kenyérre. Ráadásul ahogyan megszereztük a három pontot a hétközi fordulóban, az tovább növeli a siker értékét. Nem véletlenül volt üdvrivalgástól hangos a budafoki öltöző szerda este, 0-2-ről fordítani valóban komoly fegyvertény. Azt azonban játékosaink is tudják, hogy bármennyire is fontos volt az MTE elleni találkozó, mára már az is csak történelem, a bajnokság pedig nem egy sprinthez, hanem egy maratonfutáshoz hasonlítható. 

 

“Elképesztően boldogok voltunk a Mosonmagyaróvár legyőzése után” - mondta a meccsen büntetőből eredményes Kovács Dávid. “Más lett a hangulat az öltözőben, ez egyértelmű, főleg, hogy egy ilyen végletekig kiélezett küzdelemben, kétgólos hátrányból tudtunk nyerni. Ettől függetlenül ugyanolyan erőbedobással folytattuk a munkát, ahogy előtte tettük. Ilyen szempontból nem változott semmi. Nem szabad belenyugodnunk és elkényelmesednünk attól, hogy hoztunk egy meccset.”

 

Csapatkapitányunk tisztában van vele, hogy vasárnap egy újabb nehéz ellenfél, a Nyíregyháza Spartacus vár ránk, amely ellen kizárólag akkor lehet esélyünk, ha százszázalékos koncentrációval futballozunk. A hangulattal a Szparinál sem lehet gond ezekben a napokban, hiszen a szabolcsiak kilenc nyeretlen bajnoki után szerdán 6-3-ra verték az akkori éllovas Békéscsabát. Immár a megbízott vezetőedző, Lengyel Roland irányításával.

 

“Türelmesnek és nagyon fegyelmezettnek kell lennünk Nyíregyházán” - fogalmazott Kovács Dávid. “Bátrabb játékra lesz szükségünk, mint a korábbi idegenbeli mérkőzéseinken ahhoz, hogy eredményesek legyünk, de ez nem azt jelenti, hogy csak a támadásra kell koncentrálnunk. Sőt, nagyon fontos, hogy stabilak legyünk és ne rohanjunk fejjel a falnak. Nem érzem úgy, hogy görcsösek lennénk amiatt, hogy vendégként nem úgy szerepelünk ebben a szezonban, ahogy terveztük. Bízom a csapattársaimban és a szakmai stábban. És persze abban, hogy a Szpari ellen megszakítjuk a rossz idegenbeli sorozatunkat.”

 

Tény és való, hogy látogatóként eddig kevés babér termett számunkra a mostani idényben. Öt idegenbeli fellépésünkön két pontot és csupán egy gólt szereztünk, ám az emlékezetes szerdai diadal kellő lendületet adhat a fiúknak Nyíregyházán, így a lefújás után a vendégöltözőben lehet hangzavar…

 

Merkantil Bank Liga, 12. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Budafoki MTE

Nyíregyháza, Városi Stadion, 17:00, vezeti: Lovas László (Varga Zs., Berényi)

Szponzoraink