Previous Next

Korán kapott gól, kevés helyzet és vereség Nyíregyházán

 

2-0-ás vereséget szenvedtünk a Nyíregyháza Spartacus otthonában, a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában.

 

Nem tette kényelmessé csapatunkat a Mosonmagyaróvár ellen kiharcolt szerdai győzelem, mégsem sikerült „felülnünk” a hullámra. Nagyon korán, már a 8. percben hátrányba kerültünk Nyíregyházán és innentől kezdve borzasztóan nehéz dolgunk volt a magabiztos házigazdákkal szemben. Nagy József egy jobb oldali, egyéni akció végén volt eredményes (1-0), a mieink pedig az első félidőben nem tudtak olyan helyzetet kialakítani, amelyben benne lett volna az egyenlítés lehetősége. Hátul viszont figyelnünk kellett, mert Hornyák Marcell és Kártik Bálint összjátéka, majd utóbbi lövése nyomán is veszélyben forgott a kapunk.

A második félidőre Fekete Máté helyére Pölöskei Péter állt be, de nem ő, hanem Kercsó Bence került helyzetbe a játékrész elején, csakhogy balról érkező lövése elment a kapu előtt. A 64. percben egy szabadrúgás okozta a vesztünket: Gulyás Máté beívelését Rezes László csúsztatta a hálóba. (2-0) A folytatásban a Nyíregyháza higgadtan őrizte előnyét, a mieinknek pedig nem sikerült igazán veszélyes támadásokat vezetniük. A mérkőzést Micsinai Miklós lövése zárta le, amelyet Fadgyas Tamás simán védett.

”Ismét korán gólt kaptunk, ez pedig rányomta bélyegét a találkozóra” – értékelt a lefújás után vezetőedzőnk, Vitelki Zoltán. „Sok hibával játszottunk, kicsit kapkodó volt a csapat, és bár voltak periódusok amikor megnyugodtunk, ez kevésnek bizonyult. Nem tudtunk annyi helyzetet kialakítani, mint amennyire szükség lett volna a pontszerzéshez.”

Idegenben tehát továbbra is hadilábon állunk a gólszerzéssel a mostani szezonban, de a válogatott mérkőzések jelentette kéthetes szünetben lesz idő rendezni a sorokat.

 

Merkantil Bank Liga, 12. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC-Budafoki MTE 2-0 (1-0)

Városi Stadion, 1080 néző, vezette: Lovas László (Varga Zs., Berényi)

Gólszerzők: Nagy J. (8’), Rezes (64’)

 

Nyíregyháza: Fadgyas – Nagy J., Pejovic, Fodor, Farkas M. – Kártik, Bakos (Ötvös 79’), Kulcsár H. (Dragóner F. 59’) – Pekár, Hornyák (Gulyás 59’), Rezes 

BMTE: Szabó B. – Margitics, Khiesz, Gohér, Vég (Filkor 75’) – Veszelinov (Vankó 64’), Oláh B. – Kercsó, Micsinai, Fekete M. (Pölöskei, a szünetben) – Kovács D.

Szponzoraink