Previous Next

Ebben a csapatban sokkal több van - Oláh Bálint

 

Oláh Bálint
Oláh Bálint a szezon végéig a Mezőkövesd kölcsönjátékosaként szerepel Budafokon. A 23 éves középpályás a DVTK-nál nevelkedett és 2016 nyarán a diósgyőri klub színeiben mutatkozott be az NB I-ben. Sőt, második élvonalbeli találkozóján már gólt is szerzett, fejjel vette be az Újpest kapuját. Bálinttal a Csákvár elleni meccs után beszélgettünk.

Alig több mint egy hónapja vagy a Budafok játékosa. Milyenek voltak az első benyomások, hogy érzed magad?

- Nagyon jól érzem magam Budafokon, a társak hamar befogadtak és egy remek közösségbe kerültem. Úgy érzem, hogy ebben a csapatban sokkal több van, mint amit a jelenlegi eredmények mutatnak. A Soroksárt leszámítva játékban mindenkit felül tudtunk múlni és ez mindenképpen pozitív dolog. Biztos vagyok benne, hogy az elvégzett kemény munka hamarosan a pontok számában is megmutatkozik majd.

A korábbiaktól eltérő módon a legutóbbi, csákvári mérkőzésen nem a védelemben, hanem egy sorral feljebb játszottál. Mennyire lepett meg a vezetőedző döntése? 

- Egy kicsit meglepett, igaz, az eredeti posztom középpályás és az elmúlt hetekben csak kényszerből, a sérültjeink miatt futballoztam a védelem közepén. Kezdtem is megszokni az új szerepkört, de nem bánom, hogy a Csákvár ellen egy sorral feljebb kaptam lehetőséget Vitelki Zoltántól. Próbáltam több szerepet vállalni és mélységből megjátszani a szélsőinket. A hosszabb átadások még nem mindig sikerültek úgy, ahogy szerettem volna, de idővel ez is jobban fog menni.

Egy pontot szereztünk vagy kettőt veszítettünk Csákváron? Hogy érzed?

- Egy küzdős mérkőzés volt a szerdai. Voltak gólszerzési lehetőségek itt is, ott is, talán a legkomolyabb előttem adódott a találkozó elején. Az első félidőben egyik csapat sem tudta hosszabban birtokolni a labdát, lüktető volt a meccs, a második játékrész viszont már inkább a taktikáról szólt. Összességében igazságosnak mondható a döntetlen.

Szponzoraink