Previous Next

Öt gól és magabiztos továbbjutás Törökszentmiklóson

Csapatunk 5-0-ra győzött a megyei I. osztályban szereplő házigazda ellen a Magyar Kupa 6. fordulójában.

 

 

Kulturált környezet, gondozott pálya és valódi kupahangulat fogadta a mieinket Törökszentmiklóson. A helyiek számára igazi ünnepnap volt a vasárnap, az öltözőépület mellett birkapörkölt rotyogott a kondérban, a részben fedett lelátó pedig szinte teljesen megtelt a kezdésre.

Csapatunk gyorsan megszerezte a vezetést a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rivális otthonában. A 4. percben Ihrig-Farkas Sebestyént buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Kovács Dávid a tőle megszokott higgadtsággal értékesítette, a bal alsó sarokba lőtt. (0-1)

A korai gól után nagy fölényben futballoztunk, ám az utolsó átadásokba és a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A hazaiak a játékrész közepén egyenlíthettek volna, de egy jobb oldali szöglet után Gusztafik Péter lövése fölé szállt.

A kidolgozott helyzetek számát tekintve gyengébbnek mondható első félidő után a fordulást követően hamar eldöntöttük a mérkőzést. Az 51. percben, egy bal oldali akció végén Szabó Máté tekert balról, mintegy 14 méterről a bal alsó sarokba (0-2), négy perccel később pedig Ihrig-Farkas és Gohér Gergő összjátéka után utóbbi növelte az előnyüket közvetlen közelről. (0-3)

A 65. percben a csereként beállt Farkas Bálintot rántották le a büntetőterületen belül, Gohér tizenegyesét Szabó Gergő még védte, ám a kipattanóból balhátvédünk megszerezte második gólját a találkozón. (0-4)

Az utolsó negyedórára fordulva Póser Dánielnek is akadt védenivalója, de kapusunk magabiztosan hárított, majd a 88. percben Kovács Dávid foglalta keretbe a kupacsatát. Csapatkapitányunk Romić Danijel indítása után balról betört a tizenhatoson belülre, majd egy igazítás után, 12 méterről lőtt a bal alsó sarokba. (0-5)

A mieink, elsősorban hatékony második félidei játékuknak köszönhetően, magabiztos sikert arattak Törökszentmiklóson és várhatják a Magyar Kupa 7. fordulójának jövő pénteki sorsolását.

 

Magyar Kupa, 6. forduló
Törökszentmiklós FC-Budafoki MTE 0-5 (0-1)
Gólszerzők: Kovács D. (‘4 - bün., ’88), Szabó M. (’51), Gohér (’55, ’65)

Törökszentmiklós: Szabó G. - Koncz, Gusztafik, Bálint P., Fekete P. (Fehér F. ’70), Héder R. - Kovács R. (Buru ’59), Kiss Cs., Ulvicki, Benedek (Kovács T. ’70) - Héder A.
Vezetőedző: Kinyik György

BMTE: Póser - Opavszky, Króner, Romić, Gohér - Filkor, Micsinai - Ihrig-Farkas (Farkas B. ’59), Soltész I. (Veszelinov ’56), Szabó M. (Vankó ’68) - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink