Previous Next

Pont nélkül maradtunk az újonc Ajka ellen

Csapatunk nagy lehetőséget szalasztott el azzal, hogy 3-1-es vereséget szenvedett az NB III-ból feljutott FC Ajkától a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában.

 

 

Önmagához képest gyengébben, az ellenfélhez viszonyítva jobban játszott csapatunk, de ez nem a mi napunk volt. Az első tíz perc végén olyan játékhelyzetből kaptunk gólt, amelyre előzetesen készülhettünk: Csizmadia Zoltán gondolt egyet és közel 30 méterről kapura lőtt, a labda pedig egyenesen a jobb alsó sarokba vágódott. (0-1) 

Az újonc vendégek semmiből született gólja nem fogta meg a mieinket, jöttek is sorban az egyenlítési lehetőségek. Előbb Ihrig-Farkas Sebeytyén szerezhetett volna gólt, de Kirják Henrik beadása után, ajtó-ablak helyzetben rosszul találta el a labdát, majd Oláh Bálint perdített kevéssel a kapu fölé. Az Ajka néhányszor eljutott a tizenhatosunkig, de komoly veszélyt nem jelentett. 

Fölényünk a 38. percben meghozta az egyenlítő találatot: ehhez kellett Kovács Dávid bal oldali beadása, Vaszicsku Gergő harca és lekészítése, valamint a középen helyezkedő Szabó Máté higgadtsága, aki megigazította a labdát és mintegy nyolc méterről a hálóba lőtt. (1-1) Csapatunk lendületben volt és semmi jel nem utalt arra, hogy a passzív ajkaiak kellemetlen pillanatokat okozhatnak a folytatásban. 

De sajnos így lett. Pedig a Soltész István helyére beálló Kulcsár Kornél lábában ott volt a vezetőgólunk, Horváth Dániel óriásit védett középpályásunk közeli próbálkozásánál a 66. percben. Kevéssel ezután, a másik oldalon Lengyel Béla fejelt előrevetődve a kapufára, majd ismét Kulcsár volt főszerepben, ám jobblábas lövése az ajkai védőről szögletre pattant.

A folytatásban öt perc leforgása alatt nehéz helyzetbe kerültünk. Előbb egy vendég kontratámadás végén Nagy Krisztián lőtt jobbról, éles szögből a kapunkba (1-2), majd Csizmadia Zoltán esett el a tizenhatos belül Kovács Zoltán kapus mellett, a "könnyű síppal" befújt tizenegyest pedig Csemer Gyula vágta a léc alá (1-3). A két Ajka-gól között Vankó Imre tekert a kapufára... A 83. percben ráadásul emberhátrányba kerültünk: Filkor Attila magasra emelte a lábát egy párharcnál, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy a veszélyes játék miatt nem sárga, hanem piros lapot ad. 

Csapatunk 3-1-es vereséget szenvedett és szerdán, 16 órától a Duna Aszfalt TLC vendégeként, Tiszakécskén javíthat.

A mérkőzés "percről percre" szöveges közvetítését IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

Merkantil Bank Liga, 8. forduló
Budafoki MTE-FC Ajka 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Szabó M. ('38) ill. Csizmadia Z. ('10), Nagy K. ('71), Csemer ('76 - bün.)
Kiállítva: Filkor ('83)

BMTE: Kovács Z. - Margitics, Vaszicsku, Romić, Kirják - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Vankó '68), Soltész I. (Kulcsár K. '56), Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Ajka: Horváth D. - Köles, Kenderes, Görgényi, Csemer - Molnár D. (Lengyel, a szünetben) - Soltész D., Csizmadia Z., Stoiacovici (Nagy B. '68), Horváth P. - Nagy M.
Vezetőedző: Kis Károly

 

Szponzoraink