Previous Next

Pontok kellenek a ZTE ellen, ami nem lehetetlen feladat

Vasárnap a feljutásra pályázó Zalaegerszeget fogadjuk a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában.

 

Nem indult jól a hét csapatunk számára, hiszen a Duna Aszfalt TVSE elleni mérkőzésen 3-0-ás vereséget szenvedtünk. Csizmadia Csabától azt kérdeztük, milyen tanulságokat lehet levonni a szerdai kilencven percből.


“Balogh Péter jól védett, ez egy pozitívum” - fogalmazott megbízott vezetőedzőnk. “Őszintén mondom, hogy el akarom felejteni, ami szerdán történt. Nagy lecke volt, amiből én is sokat tanultam és reményeim szerint a játékosok is. A szezon során minden csapat életében van egy nagyon rossz meccs, remélem, a tiszakécskei vereséggel a miénket letudtuk és innen már csak felfelé vezet az út. Megbeszéltük a dolgokat és előre nézünk.”


Annál is inkább, mert vasárnap már újabb fontos mérkőzés vár a csapatra. A feljutásra pályázó és jelenleg a tabella második helyén álló ZTE látogat a Promontor utcába. A zalaegerszegiek húsz ponttal gyűjtöttek többet a mieinknél és kétszer annyi gólt szereztek eddig a Merkantil Bank Ligában, ám Csizmadia Csaba szerint ez nem jelenti azt, hogy nekünk nincs veszítenivalónk a hétvégi mérkőzésen.


“Kijelenthetem, úgy készülünk, hogy pontokat szeretnénk gyűjteni. Sokszor mondtam már, hogy ebben a mezőnyben nincs kiemelkedő együttes, bárkit le lehet győzni. Ezt bizonyítja szeptemberi sikerünk is a Gyirmót ellen, amely most vezeti a bajnokságot. Öt meccse nem nyertünk, így nem lehet más célunk, mint az, hogy megszakítsuk ezt a rossz sorozatot. Biztos vagyok benne, hogy egy ZTE elleni győzelem hatalmas lökést adna nekünk és el tudnánk indulni felfelé. A feladat nehéz, de nem lehetetlen. Bízom a csapatban” - fogalmazott Csizmadia Csaba.


A mieinket sújtó példátlan sérüléshullám legújabb áldozata Kirják Henrik, akinek Tiszakécskén a válla sérült meg és ebben a naptári évben valószínűleg már nem léphet pályára.


Vasárnap ellenfelünk, a ZTE szerdán, a hétközi fordulóban 1-0-ra nyert hazai pályán a Cegléd ellen, ám a győztes gólt szerző Balázs Zsolt később megsérült. A Dobos Barna által irányított zalaiak Idegenben csupán egyszer szenvedtek vereséget a mostani szezonban, egy hete a Budaörstől kaptak ki 2-0-ra.


Az előző idényben kétszer is döntetlent játszottunk a ZTE-vel. Zalaegerszegen 2-0-ás vezetésünk után a hazaiak emberelőnyben mentettek pontot, a BMTE Stadionban pedig nem született gól a két csapat áprilisi találkozóján.


A 13.30-kor kezdődő mérkőzésre 800 forintos áron vásárolhatók belépők a stadion pénztárában, a diákok és nyugdíjasok pedig továbbra is ingyen tekinthetik meg a meccset.


Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Budafoki MTE-ZTE FC
BMTE Stadion, vezeti: Nagy Norbert (Márkus, Legeza)

Szponzoraink