Previous Next

Sosem nyert bajnokit a DVTK Budafokon

A két csapat az NB I-ben még nem, a másodosztályban viszont már többször találkozott.

 

Fotó: DVTK

 

Ugyan az 1945/1946-os szezonban mindkét csapat a legmagasabb osztályban szerepelt, klubunk és az akkor a Keleti csoport mezőnyéhez tartozó DVTK még nem találkozott élvonalbeli mérkőzésen.

A másodosztályban viszont többször is.

Közös bajnoki történelmünk rögtön egy bravúros, idegenbeli BMTE-sikerrel indult. 1965 nyarán, ötezer néző előtt nyertünk 1-0-ra Miskolcon, a vereség pedig a diósgyőrieket irányító Nagy György állásába került. Két hónappal később, immár Preiner Kálmánnal a kispadon a DVTK Budafokon is kikapott 3-0-ra, ám jól hajrázott és az idény végén visszajutott az NB I-be. A mieink a kilencedik helyen zártak.

A két klub az 1973/1974-es, valamint az 1986/1987-es szezonban újra a második vonalban mérkőzött. Bár Miskolcon mindkétszer pont nélkül maradtunk (0-4, 0-1), Budafok, bajnoki meccsen bevehetetlen erőd maradt a DVTK számára. A ’70-es évek közepén 1-1-es döntetlen született a Promontor utcában, 1986-ban pedig 2-0-ra legyőztük ellenfelünket.

A most zajló szezonban a DVTK öt találkozón négy pontot gyűjtött az OTP Bank Ligában és a tabella utolsó helyén áll. A legutóbbi három mérkőzését elveszítette, sorozatban a Budapest Honvédtól (2-4), a ZTE-től (1-3) és a Pakstól (1-2) kapott ki. Győznie utoljára az augusztusi nyitófordulóban, a Mezőkövesd ellen sikerült (2-1). 

A miskolciakat 2019 szeptembere óta irányító Feczkó Tamás keretében két jelenlegi válogatott játékos is található. A 23 éves jobb oldali középpályás, Florent Hasani a koszovói, a 28 éves balhátvéd, Hysen Memolla pedig az albán nemzeti csapat tagja.

A házi góllövőlistát Molnár Gábor vezeti. A 26 éves jobbszélső három találatnál jár az NB I mostani kiírásában, emellett pedig egy gólpasszt is kiosztott már.

 

 

Szponzoraink