Previous Next

Szeretnék bizonyítani és részese lenni a klub fejlődésének - Kulcsár Kornél

Januárban szerződtetett 27 éves középpályásunk az elmúlt évek megpróbáltatásairól, célokról és az apaság érzéséről is nyilatkozott.

 

 

BudafokiMTE.hu: Aki rápillant a közösségi oldaladra, találkozhat ultrahang felvételekkel, vagyis hamarosan apa leszel. Mikorra várjátok a pici érkezését?

Kulcsár Kornél: Most már közeleg a pillanat, február végére, március elejére van kiírva a barátnőm.

Azt mondják, hogy nincs csodálatosabb dolog a világon egy gyermek születésénél. Te hogy éled meg ennek a várakozásnak az időszakát?

Valóban, a legnagyobb ajándék. Már egy éve terveztük a babát és nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült. Szépen fejlődik, minden rendben van. Az pedig már csak bónusz számomra, hogy kisfiú lesz. Szerettem volna “trónörököst”, persze a legfontosabb - bármennyire is közhely -, hogy egészséges legyen.

A pályán van rád hatása ennek az érzésnek? Hozzátesz az ambícióidhoz, a teljesítményedhez?

Azt gondoltam volna, hogy nem lesz hatással a futballra, de tévedtem. Sosem voltam görcsös típus, most viszont még felszabadultabban érzem magam. Furcsa, nehéz ezt szavakba önteni. Még mindig nem tudom felfogni, hogy apa leszek, barátkozom a gondolattal és nagyon várom a pillanatot, hogy a kezembe tarthassam a kisfiam.

A magánélet után térjünk rá a szakmára. Még nem voltál 18 éves sem, amikor Kaposváron bemutatkoztál az NB I-ben. Sportigazgatónk, Oláh Lóránt szavaival élve: zseninek indultál, ám később megrekedt a pályafutásod. Te miként tekintesz vissza az elmúlt éveidre?

Arra nagyon büszke vagyok, hogy fiatalon debütálhattam és huzamosabb ideig rendszeresen játszhattam az élvonalban, amelyben akkor sokkal jobb játékosok futballoztak, mint ma. Őszintén megmondom, a hirtelen jött hírnevet nem kezeltem jól, jöttek azok a “barátok”, akikre csak addig számíthattam, amíg minden rendben volt körülöttem…

És amikor szükséged lett volna rájuk, már nem voltak sehol…

Igen… Ez persze nem kibúvó, sok mindent elrontottam. Ha tehetném, sok mindent másképp csinálnék és azt gondolom, hogy ha 8-9 évvel ezelőtt ilyen hozzáállással dolgoztam volna, mint ma, akkor nem itt tartanék. Topcsapatokban vagy külföldön is játszhatnék.

Hogyan került a képbe Budafok?

Elegem lett abból, hogy Zalaegerszegen akármit is csináltam, nem kaptam elegendő játéklehetőséget. A téli szünetben eldöntöttem, hogy váltani szeretnék, ezt jeleztem Vörösbaranyi Józsefnek, ő pedig hívott, hogy Budafokról érdeklődnek irántam. Oláh Lóránt és a vezetőedzőnk, Csizmadia Csaba is csapattársam volt korábban, beszélgettünk és azt éreztem rajtuk, hogy bíznak bennem. Szeretnék bizonyítani és minél több időt tölteni a pályán.

Milyenek az első benyomásaid a klubról?

Nagyon szimpatikus. Tetszik az a jövőkép, illetve azok a hosszabb távú tervek, amiket Jakab János elnök úr felvázolt előttem. Az ő személye nagyon sokat nyomott a latba az átigazolásom kapcsán, mert végig nagyon korrekt volt. Szépen, lépésről lépésre épül ki minden itt Budafokon, úgyhogy örülök, hogy ennek én is a részese lehetek.

Milyen fizikai állapotban érzed most magad a felkészülési időszak után?

Szerencsére nincs gond az erőnlétemmel. A felkészülés során minden edzést végigcsináltam. Szlovéniában, az edzőtáborban egyszer volt egy kis hőemelkedésem, de nem akartam kihagyni egyetlen edzést vagy mérkőzést sem, ahol a szakmai stáb számít rám. Véletlenül sem szerettem volna, ha emiatt fizikálisan gondjaim lesznek. A mérések is azt mutatják, hogy megfelelő állapotban vagyok.

Ha a mostani szezont vesszük górcső alá, milyen célkitűzést tartasz reálisnak? Végig a bentmaradásért kell küzdenünk vagy megcélozhatjuk a középmezőnyt?

Kevés játékost ismertem személyesen a csapatból és kellemeset csalódtam, amikor ide kerültem. Mondtam is, hogy ezzel a kerettel nem itt lenne a helyünk, ahol most állunk a tabellán. Ezt Dorogn, az első tavaszi mérkőzésen is bizonyítottuk. Ha az első 20-25 perc után három vagy négy góllal vezetünk, az ellenfél nem szólhat egy szót sem. Sajnos buta gólokat kaptunk, erre oda kell figyelnünk, mert egyébként olyan meccset nem tudok elképzelni, hogy mi ne találjunk be. Azért dolgozok, hogy eredményes támadójátékból én is kivegyem a részem, gólokkal és gólpasszokkal. Ezt várja tőlem Csizi is. Vasárnap meg kell vernünk a Siófokot és biztos vagyok benne, hogy utána el lehet indulni felfelé.

 

Fotó forrása: Dorogi FC

Szponzoraink