Previous Next

Tizenegyesgólokkal győztünk Mosonmagyaróváron

Kovács Dávid két büntetőt értékesített és csapatunk 2-0-ra nyert a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

 

 

A válogatott mérkőzések miatt beiktatott szünetet követően csapatunk a kiesőzónában lévő Mosonmagyaróvár vendégeként lépett pályára és azzal a céllal utazott ellenfeléhez, hogy pontot vagy pontokat szerezzen, ezáltal pedig még közelebb kerüljön a középmezőny elejéhez. A találkozó előtt a házigazdák kapusát, korábbi játékosunkat, Somogyi Csabát köszöntötték, aki 150. profi meccsén állt a gólvonalon.

Az első húsz percben mindkét együttes kereste a fogást riválisán, ám komoly helyzetek a pontatlanságok miatt nem alakultak ki. A mieinknél Vég Bence jobb oldali beadása után szállt el a labda az érkező Vankó Imre feje felett, a másik oldalon Szabó Viktor passzát Eszlátyi István nem tudta jól átvenni a tizenhatoson belül, ígéretes helyzetben.

A 23. percben aztán Kulcsár Kornél szerzett labdát a hazaiak térfelén és Kovács Dávidot indította, akit a tizenhatos jobb oldalánál ellökött a védő, tizenegyes! A labda mögé a sértett állt és magabiztosan a bal alsó sarokba lőtt. (0-1) A gól után átvette az irányítást a Mosonmagyaróvár, de a kapunkra alig-alig jelentett veszélyt. Egy alkalommal, Bartos Julian emelésénél Khiesz Kornélnak kellett a gólvonal közeléből tisztáznia. Az első félidőt Vankó életerős lövése zárta le, amely 20 méterről kevéssel a léc felett zúgott el.

Fordulás után csapatunk előtt adódott az első komoly lehetőség: Kercsó Bence balról laposan adott középre, Kulcsár átlépte a labdát, a mögötte érkező Kovács Dávid közeli lövését azonban Somogyi lábbal hárította. Mezőnyben a Mosonmagyaróvár volt enyhe fölényben, de a mieink dolgoztak ki inkább helyzeteket. Vaszicsku Gergő hatalmas bedobása után Oláh Bálint fejelt kapu fölé, majd a csereként beállt Pölöskei Péter elöl mentettek szögletre a hazaiak Kirják Henrik beadását követően. Nem sokkal később ismét Oláh próbálkozott, lapos lövése kevéssel kerülte el a jobb alsó sarkot.

A Mosonmagyaróvár időnként nyomás alá helyezte a védelmünket, játékosai a szélekről próbálták berúgni a labdákat a kapunk elé, de Kovács Zoltánnak komolyabb védenivalója nem akadt. A 88. percben pedig eldőlt a meccs. Somogyi a hátragurított labdát rosszul találta el, Kovács Dávid balról középre passzolt, ahol Kercsót földre vitte Bakos Bence. Újabb tizenegyes! A labda mögé ezúttal is Kovács Dávid állt és újra a bal alsó sarkot választotta. (0-2) "Kokó" immár tizenöt gólnál jár a Merkantil Bank Liga mostani kiírásában.

Csapatunk a nehéz talajú pályán nagyot küzdött, stabilan védekezett és 2-0-ás sikerével újra értékes három pontot szerzett, amelynek köszönhetően előrelépett a tabella 13. helyére.

 

Merkantil Bank Liga, 30. forduló
Credobus Mosonmagyaróvár-Budafoki MTE 0-2 (0-1)
MTE Sporttelep, vezette: Radványi Ádám (Király, Baghy)

Gólszerző: Kovács D. (23’, 88’ - mindkettő büntetőből)

Mosonmagyaróvár: Somogyi Cs. - Kozma, Sziklási, Vágó, Darázs - Bartos (Nagy I., 57’), Zsirai (Bakos, 66’), Kovács Á., Szabó V. (Gálfi, 70’) - Jelena, Eszlátyi
Vezetőedző: Tóth András

BMTE: Kovács Z. - Vég B., Vaszicsku, Khiesz, Kirják - Vass M., Oláh B. - Kovács D., Kercsó (Farkas B., 90’), Vankó (Veszelinov, 82’) - Kulcsár K. (Pölöskei P., 73’)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Szponzoraink