Previous Next

Van potenciál a csapatunkban - interjú Oláh Lóránttal

A Budafoki MTE sportigazgatója játékosként több mint kétszáz mérkőzésen lépett pályára a vasárnapi ellenfél, a Kaposvári Rákóczi FC színeiben.

 

 

BudafokiMTE.hu: Kaposvár meghatározó állomás volt a pályafutásodban. Hogyan emlékszel vissza az ott töltött évekre?

Oláh Lóránt: Abban az időszakban a Kaposvár a magyar futball egyik üde színfoltja volt. Szép éveket töltöttem a klubnál, ott lettem elismert játékos és nagyon sok mindenben részem volt a csapattal. Most már a Budafok sikeréért dolgozom, de kívánom a Rákóczinak, hogy jusson fel az NB I-be. Az a környezet, illetve a kaposvári szurkolók megérdemlik, hogy élvonbeli együttes legyen a városban.

A feljutásért vívott harcban a mieink ellen is pontokra lenne szüksége a Kaposvárnak. Milyen mérkőzésre számítasz vasárnap?

A találkozó esélyese a Kaposvár, mi viszont egyáltalán nem feltartott kezekkel megyünk majd ki a pályára. November óta veretlenek vagyunk a BMTE Stadionban és ezt a sorozatot szeretnénk folytatni. A Nyíregyháza elleni meccs második félideje, valamint a legutóbbi, Budaörs elleni mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Adósok maradtunk a jó játékkal, ezért vasárnap szeretnénk javítani és örömet szerezni a szurkolóinknak.

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt milyennek ítéled a csapat idénybeli teljesítményét?

Tavaly júliusban azt gondoltuk, hogy sikerült kialakítanunk egy jó játékoskeretet. Ezt bizonyította a felkészülési időszak, valamint az első néhány forduló is. Semmilyen jel nem utalt arra, hogy hullámvölgybe kerülhetünk. Az elmúlt hónapokban szerencsére sikerült kimásznunk a gödörből, de azt gondolom, még mindig van előrelépési lehetőség és potenciál a csapatunkban.

Sportigazgatóként a szezon ezen szakaszában már a jövőre is gondolnod kell?

Természetesen. Így, hogy eltávolodtunk a kiesőzónától, nem hátradőlve ugyan, de bátrabban tervezhetünk. Több meghatározó játékosunkkal szerződést hosszabbítottunk, ami mutatja, hogy a BMTE tervszerűen működik. Kialakítottunk egy játékstílust és folyamatosan figyeljük azokat a futballistákat, akik beleillenek ebbe a koncepcióba és nyáron csatlakozhatnak hozzánk. Valószínűleg nem mindegyik kiszemeltet sikerül majd leigazolni, de az előkészítő munkák már zajlanak.

Körvonalazódik a nyári felkészülés programja is?

Igen. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenykiírásának köszönhetően idén valamivel hosszabb lesz a nyári szünet, így a felkészülésre is több idő jut majd. Hathetes időszakban gondolkodunk, két edzőtábor szerepel a programban és legalább nyolc edzőmérkőzést is játszunk majd, többségében külföldi csapatok ellen. Úgy gondolom, minden feltétel adott lesz a megfelelő munkához, egyelőre azonban még a mostani szezonra is vannak terveink…

 

 

Szponzoraink