Previous Next

Visszatérés a jubileumon

Bemutatjuk ötödik, egyben utolsó szlovéniai ellenfelünket, a korábbi bajnok FC Kopert.

 

 

Hétfőn 17 óra 30 perctől az FC Koper elleni felkészülési mérkőzéssel zárjuk a szlovéniai edzőtábort Kranjska Gorában.

2015 nyarán még Európa Liga-selejtezőt játszott, két évvel később viszont - licence problémák miatt - a negyedosztályba zuhant az FC Koper. A korábbi bajnok (2009/2010) és háromszoros Szlovén Kupa-győztes klubot szinte az alapoktól kellett újraépíteni, ám a visszakapaszkodás gyorsan és gördülékenyen történt.

A 2018/2019-es szezonban már a harmadik vonalban ünnepelt bajnoki címet az Adriai-tenger partján fekvő város csapata, a legutóbbi, csonka idényt pedig a másodosztály tabellájának élén zárta. Húsz forduló alatt 44 pontot gyűjtött és mindössze tizenhárom gólt kapott, így augusztustól - négy év távollét után - újra a legjobbak között szerepelhet. Éppen fennállása 100. évfordulóján.

Az FC Koper meghatározó játékosai között tartják számon a 27 éves horvát támadót, Edi Bašát, aki az előző szezonban tíz gólig jutott. Kulcsembernek számít a háromszoros horvát A-válogatott kapus, az olasz Laziótól átigazolt Ivan Vargić, valamint a korábbi szlovén utánpótlás válogatott középpályás, Žan Žužek is. 

A koperi együttest 2019 júliusa óta az 50 éves Miran Srebrnič irányítja. A szlovén szakember játékosként 13 éven át futballozott az ND Goricánál, amelynek kispadján több mint 220 mérkőzésen ült vezetőedzőként.

Az FC Koper szombaton az MTK Budapesttel mérkőzött Kranjska Gorában és 2-1-es vereséget szenvedett. A szlovének gólját a bosnyák csatár, Nardin Mulahusejnović szerezte.

 

Szponzoraink