AZ AKKREDITÁCIÓ RENDJE A BUDAFOKI MTE HAZAI MÉRKŐZÉSEIRE


 

Minden mérkőzés előtt a "Sajtóregisztráció" űrlap kitöltésével akkreditálni kell magukat a sajtó munkatársainak.

 

SAJTÓREGISZTRÁCIÓ

 

Visszaigazolt, érvényes akkreditáció nélkül a mérkőzésre történő belépés nem lehetséges!

 

Az akkreditációs határidő: az adott mérkőzést megelőző munkanapon 12:00 óra. 

Az meghatározott időponton túl beérkezett kérelmeket nem áll módunkban elfogadni. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

A járványhelyzet miatt a sajtó képviselői kizárólag akkor dolgozhatnak a BMTE Stadionban, ha rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal vagy az oltottságot bizonyító elektronikus igazolással, továbbá személyazonosságukat fényképes igazolvánnyal igazolják.

A visszaigazolt akkreditációval rendelkezők a Komáromi úti pénztárablakban vehetik át a belépésre jogosító karszalagot és a Komáromi úti kapunál léphetnek be a stadion területére.

A korlátozott akkreditálható létszám miatt, a kérelmek elbírálásakor a klub akkreditációs szabályzata alapján járunk el.

A sajtó számára fenntartott helyek az I. lelátó C-szektorában találhatóak (10-11. sor).

A BMTE Stadion területén rendelkezésre álló korlátozott parkolási lehetőségek miatt a sajtó munkatársainak, így a fotósoknak sem tudunk parkolóhelyet biztosítani. A gépjárműveket a stadion környékén lévő utcákban, a KRESZ szabályai szerint lehet elhelyezni, vagy a budafoki Városház téren kijelölt parkolóban lehet parkolni.

 

Sajtórend

1. Az írott és elektronikus sajtó újságírói, valamint fotóriporterei a Budafoki MTE hivatalos, hazai mérkőzéseiről akkreditáció birtokában tudósíthatnak.

2. Külön szabályok vonatkoznak a televíziós társaságok akkreditációjára. Ehhez az MLSZ szabályzatai alapján a jogtulajdonos televíziós társaság (MTVA) írásbeli hozzájárulása szükséges.

3. A sajtó munkatársai az akkreditáció kérésével, a sajtó belépő, valamint a fotósmellény átvételével kijelentik, hogy a BMTE Stadion pályarendszabályait, valamint a Budafoki MTE és a Magyar Labdarúgó Szövetség vonatkozó szabályzatait ismerik és elfogajdák.

4. A Budafoki MTE – az MLSZ vonatkozó szabályzataival összhangban – jogosult az egyes mérkőzésekre kiadott akkreditációk számát meghatározni.

5. Amennyiben az akkreditációt kérők száma meghaladja a kiadható sajtóbelépők számát, a Budafoki MTE az előre meghatározott akkreditációs sorrend alapján adja ki a belépőket.

6. Az akkreditáció kizárólag az akkreditált személyre és az adott mérkőzésre vonatkozik.

7. A sajtó akkreditált munkatársai csak a számukra kijelölt helyen tartózkodhatnak és végezhetik a munkájukat. A játéktérre, a csapatok és a játékvezetők öltözőjébe, valamint a VIP-zónába semmilyen esetben sem léphetnek be.

8. A fotósok a számukra biztosított mellényt csak rendeltetésszerűen, a felső ruházat felett használják és a mérkőzés végeztével kötelesek leadni azt. 

9. A sajtó munkatársai nem takarhatják el a BMTE Stadionban kihelyezett reklámtáblákat. 

 

Akkreditációs sorrend

I. Közvetítési jogtulajdonos televíziós társaság (MTVA), Nemzeti Sport, a vendégcsapat klubmédiuma, a vendégcsapat székhelye szerinti megyei napilap

II. Országos napilapok, televíziós társaságok, kiemelt internetes sportportálok, országos frekvenciaengedéllyel rendelkező rádióadók, hírügynökségek

III. Magazinok, heti- és havilapok, helyi rádiók

IV. Egyéb internetes médiumok.

A külföldi médiumok részéről érkező akkreditációs kérelmekről a Budafoki MTE egyedi elbírálás alapján dönt.

 

Interjúkérelem, forgatási engedély

Az interjúkérelmeket a sajto@budafokimte.hu e-mail címen lehet jelezni.